Skip to main content

Hill goes to hell (043)

21 december 2016

En maar zitten te zeiken. The Donald ging met de gladiolen strijken omdat de Ruskies hem een kontje hebben gegeven. Via Wikileaks. Volgens de CIA. Keiharde bewijzen? Nee. Meer dodgy. Maar nadat de boerderijsmurfen hun mening door de Washington Post de kiosken in had laten mieteren en een paar volksvertegenwoordigers op hun wenken hadden bediend is er gauw gauw een officieel onderzoek op de rails gezet. Op initiatief van Barack O. Niet om voor The Donald alsnog de deur van het Witte Gekkenhuis gesloten te houden, maar gewoon om te zien of Vlad de verkiezingen heeft beïnvloed. Ja, ja. Geschrokken van hun eigen moed en het moordende commentaar van hun Fed-collega's hebben de betrokken smurfen nu verklaard het hele verhaal nooit naar de WaPo te hebben gelekt. Leuk om te weten, maar het onderzoek gaat full speed ahead. Volgende week is namelijk het woord aan de kiesmannen en ... u begrijpt het. U leest niet voor niks onze stukkies. Een verkapte aanval van Hill dus in blessuretijd. Het feit, dat de koppensnellers uit Ryadh 20 procent van haar verkiezingscampagne ter waarde van 1,2 miljard dollar hebben geschokt doet er in deze discussie over beïnvloeding blijkbaar geen ene reet toe.
Overigens is dit niet het enige bord waarop Hill een vrijwel hopeloze stelling verdedigt. In Washington DC loopt namelijk een rechtzaak tegen haar. Aangespannen door de moeders van de tijdens het Benghazi-drama gesneuvelde stafleden van ambassadeur Chris Stevens. Eerst had Hill kort na de treurige gebeurtenissen in de Libische zandbak tijdens een persoonlijk onderhoud de moeders laten weten, dat de baardenaanval het gevolg was van het uitbrengen van de meesterlijke film “Innocence of Muslims” (1). Daarna trok ze die verklaring in en toen de moeders de inhoud van hun gesprek met Hill in het publieke domein pletterden werden ze door de toenmalige minister van BuZa voor leugenaars uitgemaakt. En dat nemen ze niet. Zo simpel kan het zijn. Zij van Clinton trekt nu aan wat touwtjes om dat proces geschrapt te krijgen. Want mensen die deel uitmaken van de elite trek je toch niet voor de kadi voor zoiets banaals? Vladimir en Estragon wachten op Godot. Wij op de kadi in Washington DC. Stay tuned.

(1) Zie ons fascinerende onderzoek naar de artiesten die betrokken waren bij de productie van deze suspecte rolprent. Eventjes zoeken op de titel "onschuld en boete" in Kleintje Actueel 2012.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 december 2016
Hill goes to hell