Skip to main content

Hill goes to hell (042)

21 december 2016

Het schijnt in Donald's pijplijn te zitten. De vraag aan regeringen elders in de wereld om een onderzoek te plegen naar de bedragen die in de loop der jaren zijn gestort in de spaarvarkens van de Clinton Foundation en de met dat verzinsel geassocieerde vehikels. En info op te hoesten over de plekken op onze aardkloot waar die goeie gaven in de vorm van hulppakketten zijn neergedwarreld. Als daar al controle op kon worden uitgeoefend. Dit om uit te kunnen vlooien hoeveel ongeveer aan de strijkstokken van het Clinton Symfonieorkest is blijven hangen. Bekende projecten waren bijvoorbeeld de bestrijding van HIV in Afrika en de wederopbouw van Haiti na de tsunami.
Van donateurs als Noorwegen en Australië weten we inmiddels al wat meer (1) en in landen als Canada, Zweden en Ierland zou de stemming ten opzichte van het orkest ook wat kritischer zijn geworden. In Engeland is recentelijk een bosje vragen geplant over de 1 miljard Pond met een looptijd van 20 jaar die in 2007 door de firma Blair & Brown in de boekhouding is opgenomen. Bij buuf Merkel vragen ze zich lichtelijk nerveus af wat er precies is gebeurd met de 2,4 meloen die via het ministerie van economische ontwikkelingssamenwerking naar de Hillbillies is overgemaakt. Plus de 4,5 meloen uit de kas van het ministerie van Milieu. En bij ons ... Bij ons? Voorlopig nog niks vernomen. Zelfs niet van Boudewijn Poellmann's gokinstituut. Er draait op de glazen tiet nu wel elke dag een fillempie dat ons namens de Nationale Postcodeloterij verzekert dat geluk heel dichtbij ligt. Met name in niet al te armzalige wijken waar Winston G. in ieder geval niet de kans loopt om die bos bloemen in zijn reet te krijgen (2). Dat fillempie zal toch geen reactie zijn op al die nare berichten van de laatste tijd? Of rijden we met die vraag een tunnelsyndroom binnen? Nou maar hopen dat The Donald ons niet vergeet. Of ons verwisselt met Denemarken. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 41 dd. 26 november 2016.
(2) Zie voor meer jinglebells over die Postcodeloterij ondermeer het artikeltje “Verliezen doe je bij de Postcodeloterij” dd. 8 oktober 2010 en “Octopussy 425”.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 december 2016
Hill goes to hell