Hill goes to hell (039)

21 december 2016
Hits: 610

Ze mag dan exit zijn, maar er wachten Hellary nog een paar flinke kluifjes. Een daarvan is het dramatische einde van ambassadeur Chris Stevens en een paar Amerikaanse veiligheidssmurfen in het Libische Benghazi. Allereerst weten we dankzij Wippieleaks, dat zij van Clinton maandenlang vrolijk over haar onbeveiligde privé-orgel een mailconversatie voerde met haar agent ter plekke over de reisroute, de verblijfplaatsen en de activiteiten van Stevens in de van vijandige baarden vergeven Libische zandbak. Eenmaal in Benghazi huurde Stevens rapido lokale smurfen in om 'savonds wat geruster in te kunnen dutten. Dat waren werknemers van de in Wales gevestigde Blue Mountain Group. Waren die smurfen adequaat door een wringer gehaald? Nee. En achteraf bleek dat een foutje te zijn. Een paar van die lokale smurfen waren namelijk lid van een minder prettige baardenvereniging. Oftewel: Chris had een paard van Troje binnen de muren en was niet veel later het Benghaasje. Ook al omdat Hellary had geweigerd haar ambassadeur te voorzien van extra Amerikaans personeel en zwaarder wapentuig.
Stevens was in Benghazi om een vinger aan de bloedbaan te houden bij de stiekeme overdracht van wapens aan de boys van Al Nusra, die stonden te trappelen om ook de lente te ontsteken in Syrië. Een initiatief van Hellary en het Pentagon. De man die met zijn maatje 47 midden in die operatie stond was wapenhandelaar Mark Turi. En wie kreeg de roetpiet toen die operatie gigantisch naar de kamelenkloten ging? Juist Mark Turi. Die kreeg een proces aan zijn gevechtsbroek, maar dat werd wijselijk voorzien van een sisser af (1). Sindsdien is hij van de aardbodem verdwenen of erin begraven.
Dat laatste geldt misschien ook voor Eric Braverman. Getrouwd met ene Robert Brown, die eveneens verstrikt schijnt te zijn in de Libische gebeurtenissen. Eric was vanaf 2013 een tijdlang ingehuurd om de stal van de Clinton Foundation een beetje op te ruimen. Eind 2015 verdween hij plotseling van het toneel. Naar verluidt omdat ie ontdekt had, dat de Foundation als wasserette diende en niet zo'n kleintje. Er gingen geruchten dat Eric het Snowdenpad had gevolgd en in Moskou asiel zou hebben aangevraagd. Inmiddels zijn er berichten op het net verschenen dat ie door de Federale smurfen veilig is opgeborgen om hem te laten zingen over wat ie precies allemaal ontdekt heeft bij de Clinton Foundation. Het is te hopen dat de Feds hun materiaal bewaren tot Barack het stokje heeft overgedragen aan The Donald. Anders heeft Hellary nog een goeie kans van haar beschermheer een Marc Rich-cadeautje te krijgen. En daar zitten wij niet op te wachten. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 26 van 13 oktober 2016.


Klik hier om uw reactie toe te voegen
21 december 2016
Aantal keren bekeken: 610
Hill goes to hell

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch