Skip to main content

Hill goes to hell (024)

19 december 2016

Christopher Stevens draait zich om in zijn graf. Dat doet ie omdat degene die hem liet zakken in Benghazi met alle denkbare middelen buiten schot wordt gehouden. Zo wist zijn voormalige opdrachtgever Hellary Clinton niet alleen voormekaar te bakken dat een deel van haar mails die betrekking hadden op het drama in de Libische zandbak binnenboord bleven, maar ook dat het ministerie van Justitie een geurig bosje immuniteit liet bezorgen aan haar stafleden en ze na wat obligaat snuffelwerk toestemming gaf hun laptops te vernietigen. Hot potatoes bij dit corrupte gedoe vormden de door de CIA ondersteunde stiekeme wapenleveranties aan de Libische rebellen aka Al Qaidakoter Al Nusra. Al dan niet via Qatar of andere kutlandjes in de regio.
Hoe hot die potatoes nog steeds zijn kwam gisteren weer aan het zwarte licht. Wapenhandelaar Marc Turi werd buiten vervolging gesteld. Hij was de geplande Sjaak in deze bagger, maar dreigde tijdens het strafproces een paar frisse details naar buiten te sjouwen over de backup die hij indertijd bij zijn handel had gekregen van de betrokken overheidsinstanties: Hellary's ministerie van Buitenlandse Zaken en de CIA. Of die details voldoende waren geweest om hem buiten de petoet te houden blijft de vraag, maar om verder gezeik over de heikele privémails etcetera van de door de 1 procent naar voren geschoven presidentskandidate te voorkomen gooide het ministerie van Justitie opnieuw het schijthuis op slot (1). Na met Turi te hebben afgesproken dat ie vier jaar zijn stiel niet mag uitoefenen en dat ie voor de vorm met twee tonnetjes over de brug komt. Eitje.
The Donald mag dan vunzige mafiacontacten in zijn laadruimte hebben en nogal ongenuanceerd uitpakken als het om dames en minderheden gaat, maar Hellary is enger. Een democraat? Dat was oom Adolf ook voordat ie aan de macht kwam. Stay tuned. (1) Zie wat dit betreft ook aflevering 13 van 1 juli 2016.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 december 2016
Hill goes to hell