Zalig Pasen

Hits: 374

zondag 31 maart-2013
In april 2009 besloten de leiders van de G20, inclusief Spanje en de EU om een nieuw orgaan in het leven te roepen: de Financial Stability Board. Deze kreeg tot taak om problemen in het financiële systeem te identificeren en relevante initiatieven te nemen om een en ander recht te zetten. Nieuw was dat de FSB uitvoerende bevoegdheden kreeg. Daarna stilte.
Totdat er op 10 december 2012 een gemeenschappelijk rapport van de Bank of England en de US FDIC gepubliceerd werd waaruit bleek dat plots de inleg van klanten van de bank in beslag kon worden genomen als een bank failliet dreigde te gaan. De rekeninghouder werd plots een “unsecured creditor”. Dat was nieuws, nou ja niet in de pers.
De regeringen in Canada en Nieuw Zeeland kwamen met soortgelijke initiatieven, waarbij de rekeninghouder in plaats van dollars aandelen in de failliete bank zou krijgen.
Cyprus kwam en Dijsselboom, zoals hij in de media in de VS genoemd wordt, maakte publiek dat voortaan de rekeninghouders mee moeten gaan betalen bij een faillissement. Nieuwe politiek, nou niet echt als je kijkt naar de besluiten van 2009. En weet je wat? De pensioenfondsen in Nederland zitten vol poen, dat er op wacht om gebruikt te worden om de financiële crisis te bestrijden. Iedereen blij, toch? En reken er maar op dat de Euro gered wordt. Zoals een Vietnamees dorp gered werd, door het te vernietigen. Zalig Pasen en bedankt voor die bloemen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 374

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch