Skip to main content

Tussen premies en piraten (080)

28 februari 2017

dinsdag 2 juli-2013
En verdomd, ze flikken het hem weer! Een dag voor de behandeling van het verzoek tot voorlopig getuigenverhoor van de zijde van Lindhout cs. versus ASR komt het kantoor van de deken van de Utrechtse beffen met een verweer aankakken. Net als in februari vorig jaar (1). Weet die deken niet beter, of is het een kwestie van ouwe jongens krentenbrood? Zo van, dat fiksen we wel even met de betrokken kadi. Ons kent ons.
Even een kwootje ertegenaan. Komt ie:

" ... Eventueel kan een advocaat namens een partij verweer voeren en een verweerschrift indienen. Een verweerschrift moet een week voor de zitting in drievoud worden ingediend bij de rekestenadministratie van de afdeling Civiel Recht”.

Deze meeslepende strofe is afkomstig uit een epistel van de Utrechtse griffier H. Essemlali dd. 24 mei 2013. Dus ook al was deze kennis bij deken Böhmer en zijn doorgestudeerde volgelingen door het zeefbeen gezakt, dan nog waren zij dankzij meneer Essemlali tijdig op de hoogte van deze verplichting. Kan maar twee dingen betekenen: of het is een chaos op dat kantoor, of ze hebben gewoon schijt aan de regels. En dan zullen we het hier over de inhoud van hun verweer maar niet hebben. Een haast zielige herhaling van zetten. Alsof er sinds de door hen getorpedeerde eerste poging om tot bovengenoemd verhoor te komen verder nooit meer iets substantieels naar boven is gekomen. Om over dingen als het nooit aan de orde geweest zijnde zwartboek en de door Robbie Beumer in dit dossier geïntroduceerde gabber van Johan Verhoek aka de Hakkelaar nog maar te zwijgen.
Vanmiddag horen we of de vigerende kadi in deze zaak opnieuw door de knieën gaat voor de Utrechtse befdeken en diens verweerschrift accepteert. Voor een gokje verwijzen wij beleefd naar de skybox van “Vast en Goed” in het stadion van FC Utrecht (2). De club waar voormalig ASR-hotemetoot Jacques van Ek als voorzitter van de Raad van Commissarissen rondstruint. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 79 van gisteren.
(2) Zie aflevering 73 van deze serie dd. 11 januari 2013.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Tussen premies en piraten