Scheve schaatsen (002)

09 maart 2017
Hits: 605

woensdag 6 maart-2013
Keurig gozer, die Erik Kuper. Per kerende mail antwoord op onze vragen over de verkoop van de unieke ijsbaan in Biddinghuizen. Blijkt dat ie ervan op de hoogte was dat zich bij makelaar DTZ die de baan moest verpatsen een hoger bod was binnengekomen dan dat van de uiteindelijke koper, Hamapro Holding van de niet onbemiddelde familie Pinkster. Maar volgens Erik was de bieding van de Pinkstergemeenschap onvoorwaardelijk en die van de andere koper niet. Wil zeggen, dat Hamapro op de koop toenam dat de grond onder de ijsbaan vervuild was en dat dat eventueel verplichtingen met zich meebracht. De luitjes van het hogere bod zouden die voorwaarde niet hebben willen accepteren en zouden ook nog een paar secundaire beertjes op de weg hebben gedeponeerd.
Maar ook als dat niet zo was geweest zou dat hogere bod niet noodzakelijkerwijs gunstiger zijn geweest voor het peletonnetje schuldeisers. Het bod was namelijk niet gespecificeerd en dat bracht het gevaar met zich mee, dat na de koop mogelijk een groter deel van het bewuste bedrag zou worden toegekend aan de baan en de ruim 50 hectare grond (wat direct naar Van Lanschot zou vloeien) en een kleiner bedrag aan inventaris, voorraden en handelsnaam (wat in de boedel zou vloeien ten behoeve van de gezamenlijke crediteuren).
De luitjes van dat hogere bod konden weinig waardering voor de gang van zaken opbrengen. Hun bef benaderde dan ook de rechter-commissaris met het verzoek een stokje te steken voor de Hamapro-deal. Die stak geen stokje en de deal ging gewoon door. Dat was dat. Maar was dat zo? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 maart 2017
Aantal keren bekeken: 605
scheve schaatsen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch