Skip to main content

Letselschade (029)

28 februari 2017

maandag 5 augustus-2013
Door technische tegenwind en vakantieperikelen waren wij niet in de gelegenheid om vlotjes verder te timmeren aan deze serie. Maar de wind is gedraaid en de vakantie is donkerbruin de finish gepasseerd. Dus we kunnen weer.
Wij verlieten u vorige week met de cliffhanger, dat zich in 'sGravenwezel een donkere wolkenpak ophoopte boven villa Rose van Christiaan van Assendelft van Wijck, die een tijdlang werd bewoond cq. uitgewoond door de familie Van Loon. Met als stamoudste Woutje, die in zijn vette jaren voor de schade rondstapte als baasje van de Waegener Group, maar in zijn huidige minder vette periode als student in Vlaams juridisch streepjesbehang te boek staat (1).
Nu dat wolkenpak. Chris zou de villa voor ruim 3 meloen casco aan Woutje hebben verkocht zodat de laatste nog het nodige moest laten loodgieteren en electrificeren om het wigwamgevoel kwijt te raken. Verder vond ie de keuken te basic, dus liet ie die naar verluidt uitbreken en updaten. Nou kan je bij Wagener 35 roodjes in de maand beuren en enthousiast wapperen met je credit card, maar als je dan ook nog je maandelijkse bijdrage moet storten op de rekening van Christiaan wordt het je af en toe wat teveel. En moet je gaten met gaten vullen. Vond Christiaan niet gezellig en hij wilde villa Rose terug en wat poen van Wouter kabouter. Ondermeer 3 tonnetjes voor de keuken.
Bleek geen eitje. Bovendien tikte Woutje terug met twee documenten uit 2009 (2). En omdat wij tegenwoordig af en toe overvallen worden door een onverklaarbare drang om iedereen meteen zijn zegje te laten doen legden wij deze twee ambtelijke stukken meteen maar even voor aan Woutje's tegenstander. Die verklaarde dat ie de betrokken bomen nooit had geveld en dat ie op de kavel ook nooit een gracht had opgemerkt. Die stond wel op vodjes bij het kadaster, maar die dateerden uit de vroege oudheid. Verder was de verharding aangebracht in verband met een mogelijk toekomstig gebruik van een rolstoel en het vervoer daarvan.
Een en ander zou nooit tot een slechte verhouding met de gemeente Schilde hebben geleid. Integendeel die waren volgens Christiaan helemaal toppie. De slechte berichten waren volgens hem afkomstig van Leo Nipshagen en diens harpijen, Viviane Verhoeven (een ex van Chris voor de periode van 2½ jaar) en Nardy Cramm (met wie Chris een jaar zou hebben gekofferd), die hem zakelijk in het ravijn wilden kieperen. En oh, btw. Leo zou binnen die context wel degelijk betalen voor de juridische bijstand van Wout van Loon. Van wie hij dat had? Komen we nog op. Stay tuned.

(1) Zie voor het conflict tussen Woutje en Chris betreffende de villa aflevering 21 dd. 27 maart 2013.
(2) zie document 1 en document 2.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017