Skip to main content

Het waren de Russen (022)

01 oktober 2020

( ... eerst hier even een huishoudelijke mededeling tussendoor... Vanuit de Kleintje Muurkrant redactie een hartelijk dikke pluim voor onze Jan Portein. Precies vandaag 24 jaar geleden schreef hij zijn eerste stukkie in 't Kleintje! Waarvan acte! ... )

Door Jan Portein.

Fuck. Driewerf fuck. Er is een gat van zo'n vier meter ontdekt in de stuurboordflank van de Estonia. Een veerboot tussen Zweden en Estland, waarvan het wrak sinds 28 september 1994 op de bodem van de Baltische Zee rust. De ramp die daaraan voorafging kostte 852 mensen het leven. Er zijn heel wat theorieën losgelaten op de oorzaak. De laatste dateert van een paar dagen geleden en is verpakt in een documentaire. Daarin wordt de mogelijkheid te water gelaten dat het mogelijk om een foutje ging van een Zweedse onderzeeër, die met andere drijvende doodskisten van de Zweedse vloot in het betrokken zeegebied aan het oefenen was. Mocht u wat meer willen weten over de inhoud van de nieuwe docu en de reacties daarop dan kan u zich hier uitleven. Overigens viel het ons bar tegen dat de regering van premier Carl Bildt, een notoire Kremlinvreter (1), de kans voorbij laat gaan om te wijzen op de inhoud van het boek “Die Estonia” van onderzoekjournalist Jutta Rabe. Jutje wijst naar de mogelijke betrokkenheid van de KGB en je zou van zo'n Bildt toch mogen verwachten dat ie zijn klassieken kent. Wij in ieder geval wel. Zie daarvoor dit intrigerende artikeltje dd. 24 juli 2002. Stay tuned.

(1) Wij hebben in het verleden Bildt al herhaalde malen voor de bumper gehad. Voor wat perspectief raden we u aan even onze zoekmachine aan te slingeren.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 oktober 2020
Het waren de Russen