Het proces (020)

07 augustus 2018
Hits: 2604

Stel je bent wat onnauwkeurig aan het scharrelen geweest. En je hebt daarbij iets onaangenaams aan de zuidkant van je lijf opgelopen. Of je denkt dat je carrosserie een opknapbeurt nodig heeft. Dan kan je bijvoorbeeld terecht bij Frans de Mari. Een in Amsterdam en toute Waterland actieve tovenaar, die al eerder bij ons voorbijtrok in de hoedanigheid van postbode voor avontuurlijke ondernemers die tijdelijk even binnen zaten (1). Geen kleine vissen. Grote joekels. Wij wisten eerder dit jaar in de etalage te wurmen, dat deze door Willem Holleeder als “liefje” betitelde bestrijder van venerische narigheid en al dan niet vermeende lijfelijke onvolkomenheden in zijn vrije tijd wel eens over de vloer kwam bij de Utrechtse familie Opstelten, waar ook ene Joris Demmink af en toe zijn opwachting maakte. Kon bij de msm kennelijk niemand chocola van maken, maar wat niet is kan nog komen. Bijvoorbeeld naar aanleiding van het volgende. Onder de hoge druk van deze zomer wil je nog wel eens een boekje open doen. In dit geval “De criminele carrière van Mink K.” uit 2007. Van de hand van het vermaarde VN-blondje Marian Husken. Een beetje ouwe meuk, maar met de kennis van nu hier en daar toch een Albert Heijn-erlebnis veroorzakend. Zo filosofeert Mariandl ergens achterin haar boekwerk over een “amoureuze” briefwisseling uit het begin van deze eeuw vol beeldspraak tussen “Barbertje” en “Miranda”. Barbertje zou Mink Kok zijn en Miranda de bij ons niet onbekende oud-BVD smurf Paul Herrie (2). Iets wat zij beiden mordicus ontkenden. De brieven gingen over de chaotische toestand in de onderwereld en wat daar op profijtelijke wijze aan te doen was. Al doende kwamen ze blijkbaar dichter bij elkaar en tegelijkertijd op gladder ijs. Kwootje. Komt ie:

Na een korte briefwisseling tussen “ Barbertje” en “Miranda” is het contact tussen de twee “geliefden” op andere wijze voortgezet, want “dit is te intiem om aan het papier toe te vertrouwen” Hiervoor is een nieuwe helper ingeschakeld: “de weddingplanner”.

Het VN-vrouwtje denkt te weten wie die weddingplanner is, maar “gezien zijn beroepscodes zou ook deze go-between dit nooit willen en hebben kunnen bevestigen”. Oh? Nou praat Mink volgens overlevering een aardig mondje over de grens. Dus hij zal zonder twijfel weten wat het Franse woord voor het Engelse woord Wedding is: Mariage. Moeten we nog verder gaan? Leuk hè? Stay tuned (EOTS).

(1) Zie aflevering 11 van deze serie en het daarin verwerkte hoogstandje uit de serie “Eijtje tik”.
(2) Zie voor Paulus ondermeer de afleveringen 375 en 376 van de serie Octopussy, de serie Shady en “De aanbidding van de gouden Pekingeend”.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 augustus 2018
Aantal keren bekeken: 2604

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch