Skip to main content

Het proces (011)

03 maart 2018

Volgende week kunnen we weer genieten. Dan gaat de tweede etappe van de Tour de Holleeder van start. Inclusief onze eigen Avondetappe. Met kundig commentaar van Peter van Haperen. Nou zal ons zeer benieuwen hoe zus Astrid, de weduwe Klepper en de narcistische raadkamerheld zich zullen manifesteren. En wat er allemaal aan zin en onzin over de toonbank van Frank Wieland wordt heengemieterd. Ja, wij zijn best wel gespannen en wat doe je dan? Je bladert wat terug in je eigen dodezeerollen. En we stuitten daarbij op het nieuws van zo'n drie jaar jaar geleden toen Twans knuffelcrimineel net weer de deuren van de kerker in Vught achter zich dicht had horen klappen. Hij schijnt toen verzocht te hebben of ene Frans de Mari even bij hem op bezoek mocht komen. De hele speenstreammedia viel erover heen. Frans bleek een dermatoloog uit Mokum te zijn, die in de jaren tachtig al hand en spandiensten verrichtte voor de vroegere platonische liefhebber van prinses Mabel en diens opvolgers in de Amsterdamse scene, voor wie hij ondermeer de gezondheid van de Yab Yum-dames in de kieren hield. Allemaal heel sensationeel, maar toen wij later in dat jaar met dit oogstrelende artikeltje een ander aspect van de zaak naar boven trokken bleef het merkwaardig stil. Terwijl wij toch dachten dat de connectie die Frans onderhield met kindervrienden als Joris Demmink, Kees “Tutu” Eijrond en Jan van Niekerk niet van gewicht ontbloot was. Ziet u het voor u? Een man uit de inner circle van de toenmalige secretaris-generaal van Justitie loopt in en uit bij de penoze om boodschapjes over te brengen. En dat was geen nieuws voor de speenstream. Nog heel even en we nomineren Frans voor de titel “Allesweter” of diens rechterhand. Of dit ook nog bij Frank Wieland voorbij gaat komen? Wat is dat nou voor een vraag. Is Rutte pianist? Stay tuned (JP).

Jacques
Is de zoon van de aardappelhandelaar nog steeds out of bounds nu al zijn clientèle in het paradijs vertoeven of in de wachtkamer wachten tot het hun beurt is om aan te schuiven? Of is het de dame die je voor een klusje kunt sturen, zoals de broers in het gif in de R'damse haven deden? Het plotselinge overlijden van Stanley Hillis en de omstandigheden doen anders vermoeden. Veel losse stenen.
Koos van Woudenberg
De Mari. Ook Een Bekend Hoofd. Van het Groningse imfo (Joop c.s.). Neem Frank Wieland. Die begon bij Dorhout, daarna een snel rijzende ster binnen de rechtbank van Grunn. Fietste tussen de middag naar mijn vriendje Auke aan de Korreweg voor een kopje koffie.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 maart 2018