Het Maatschappelijk Onverstand (026)

23 januari 2022
Hits: 650

Wie hoopte dat met het vertrek van de rijke pathologische leugenaar uit dat beroemde witte huisje in Washington een rechtschapen waarheidslievende man de nieuwe tijdelijke huurder is geworden, die heeft helaas, of niet de moeite genomen, of niet de tijd gehad, zich te verdiepen in de antecedenten van de nieuwe huurder; die grasduint in de verzamelde actueeltjes onder de titel ‘Fuck’, of bekijkt de Oliver Stone documentaire “Ukraine on Fire”.
De nieuwe koude oorlog 2.0 is in ieder geval niet alleen gecontinueerd onder de nieuwe huurder, maar zelfs geïntensiveerd. Dat de zogenaamde zelfstandig nadenkende vrije pers in Europa dat allemaal napraat is een teken aan de wand. Vandaag kregen we op ons ontbijtbord, via de BBC, de zoveelste ‘onherroepelijke waarheid’ van de Britse inlichtingendienst. De vanzelfsprekendheid waarmee wij de afgelopen maand bestookt zijn met onomstotelijke waarheden van de Amerikaanse en Britse geheimdiensten, vertellen één ding. De koude oorlog is terug van weggeweest, en zal waarschijnlijk niet zo gauw vertrekken. Deze ‘waarheden’ maken gebruik van een giftig principe uit de retorica, lees de propaganda: ‘wij de respectabelen spreken immers altijd waarheid, de anderen zijn immers altijd fascistoïde leugenaars.” De Britten vertonen juist op dit punt, sinds koningin Victoria een verbijsterend geheugenverlies, de tegenstanders van het British Empire waren immers altijd ‘criminelen’ (lees: mensen die zich weigerde te laten exploiteren door het empire), of ‘terroristen’ (lees: Indiase of Ierse vrijheidsstrijders voor de onafhankelijkheid). Dat de koude oorlog een nieuw gevaarlijker gezicht heeft gekregen bleek uit een verslag over een werk sessie van de NATO’s cognitieve oorlogsvoering in Canada.
Niet de tegenstanders van de NATO, lees Rusland en China zijn het doelwit, nee de kritische stemmen in de alliantie landen, lees Europa en Amerika. Weer zie je de vanzelfsprekende onderliggende redenering, wij spreken de waarheid en de ander is een leugenaar én een gevaar! Met andere woorden kritisch zelfstandig nadenken is een gevaar voor de wereldorde, lees het neoliberale exploitatie model, bijvoorbeeld de gewetenloze exploitatie van Zuid-Koreaanse pakketbezorgers een verdienmodel waaraan wij notabene de huidige klimaatcrises te danken hebben. Juist het consumentistisch westers welvaartsdenken en handeldrijven en statusdenken heeft niet alleen de planeet vervuild én opgewarmd met als gevolg extreem weer, het heeft ook de sociaal-economische ongelijkheid en oorlogen aangewakkerd. Zelfs de nieuwe cognitieve oorlogsvoering is een neoliberaal verdienmodel, waarbij men benadrukt dat de bedrijven de eigenaar van hun ideeën en software zouden blijven. Nergens één woord over de rechten van de kritische stemmen en actievoerders, tegen deze pathologische leugenaars en neo-koloniale oorlogszuchtige landen. Als je vroeger pech had met een buurman die jou ervan verdacht de derde wereldoorlog te willen beginnen, belde je de politie en ambulance en dan kwam de blauwe wagen met een hemdje met rugveters, en werd de man afgevoerd naar de psychiatrie voor onderzoek en behandeling. Maar hoe kun je landen tegenhouden die dergelijk gedrag vertonen en blijven roepen dat de ander een oorlog wil beginnen?
Het was dag en nacht, een zoveelste-dag van onverstand...

Paleander
Blijkbaar wil Zelensky in Amerika iets laten doordringen, maar op de amerikaanse nieuws sites vind je hiervan niets terug.., “dat het westen geen paniek moet maken over de Russische troepen..”
https://www.aljazeera.com/news/2022/1/28/russian-fm-says-moscow-does-not-want-war-with-ukraine-liveblog

Paleander
https://www.axios.com/zelensky-biden-call-imminent-invasion-09495f20-b97a-427d-a9f4-d8bb87ec1587.html
Aardige nuance oo de constante oorlogs angst makerij van honest Joe

Paleander
https://sevastopol.su/news/v-ssha-otmenen-tender-na-rekonstrukciyu-shkoly-sevastopolya-pod-inzhenernuyu-bazu-voenno
Interessante link, de schermfoto van de beïndiging van een US Navy aanbesteding in Sebastopool, op de Krim..

Paleander
Het wordt steeds beter, de minister van buitenlandse zaken van de Oekraïne meld dat rusland niet voldoende troepen aan de grens heeft voor een massale aanval noch de cruciale wapensystemen..! Euhh.., ‘t is net als of ik een bang kind aan papa en mama hoor vragen, “komt er nu echt geen oorlog..?!”
Russia threatens retaliation if Ukraine demands not met (from @AP) https://apnews.com/article/72856781c3b92640d03c5e954488ba90

Paleander
Oekraïense president roept op tot kalmte, 'inval nog niet aanstaande'
https://nos.nl/l/2414482
In ieder geval is een ding duidelijk, Oekraïne krijgt eindelijk al het wapenspul waarom hij al jaren zat te bidden, en ze niet kregen vanwege corruptie en steunen van een oekraïnse neo-nazi militie..

Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 januari 2022
Aantal keren bekeken: 650
Het Maatschappelijk Onverstand

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch