Henk en zijn honnepon (002)

04 juni 2017
Hits: 965

En wij maar puzzelen wie “Opa Skilatjes” was/is. Die raadselachtige figuur komt namelijk voor in een mail die we in de gleuf kregen naar aanleiding van aflevering 1. Nieuwsgierig? Komt ie:

Daar Henk Rozen, aka de Koning van het Noorden, al jaren in de clinch lag met het koppelbazencircuit van Opa Skilatjes [daar heb je hem,red.] en Pappa Blanca, wendde hij zich tot zijn hoofdaccountant Penne Paultje voor een oplossing. Na een hevig en uitputtend onderzoek van de FIOD gingen Opa en Pappa voor jaren uit de roulatie. Het onderzoek werd geleid door het slimste jongetje van de klas: Henk Honneponnie!

Cryptisch? Ach. Alleen die Opa intrigeert ons. De rest kunnen wij wel begaffelen. Voor een stukje geschiedenis over Pappa Blanca verwijzen wij overigens met enig enthousiasme naar de serie “Lubbers en de muzelmannenbom”. Pappa zat namelijk tot zijn huig in de daarin beschreven plot rond een uraniumdeal tussen toenmalige toppertjes uit het Nederlandse bedrijfsleven en een afvaardiging uit het Syrië van Hafiz al-Assad, de vader van. Over die deal werd onderhandeld op Cyprus en in ieder geval twee van de aanwezigen, afkomstig uit de avontuurlijke sector van de Nederlandse samenleving, waren later onze bron voor dit verhaal: de tot de toenmalige coterie van de Rotterdamse bef Geert Jan Dolk (1) behorende Aad S. en de Purmerender Kok Jansen (van origine Meutstege). Kok (rip) zat in de logistiek en verzorgde ondeugende transporten dwars door Europa. Vandaar zijn aanwezigheid op Cyprus. Om zijn zinnen en die van anderen te verzetten speelde hij wel eens accordeon in Volendam, in het etablissement van Jan Veerman, wiens naam later bekendheid zou krijgen als de eigenaar van het Hemeltje. Jan hield kantoor boven de leertiek van een van de gebroeders Wolters, van wie Chiel samen met zijn gabber René Schouten later door Fred Teeven een oor werd aangenaaid (2). Kleine wereld daar aan de Dijk. Met bronnen van inkomsten die zelfs voor de FIOD van Honnepon en zijn smurfen niet te achterhalen waren. Stay tuned.

(1) Deze voormalige enigmatische bef komt bij ons in heel wat series voor. In de serie “Shady” is hij de hoofdpersoon.
(2) Zie onze serie “Transparant”.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 juni 2017
Aantal keren bekeken: 965
Henk en zijn honnepon

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch