Skip to main content

Wokkels in de wind (004)

05 april 2017

donderdag 13 juni-2013
Weet u nog van die Utrechtse bef? Die naar eigen zeggen Raywavers laat produceren in Dubai? Tot volle tevredenheid van zowel groene investeerders als producenten? Nou, die bef zou volgens onze bronnen een liefhebber zijn van moderne Russische kunst. Zou thuis hele leuke dingen hebben hangen. Dat heeft op het oog geen moer te maken met die wokkels in Limburg, ware het niet dat een voormalige heuvelhoge mieter bij het ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen een van de zo tevreden investeerders zou zijn. Bovendien prijst onze Utrechtse bef hem in zijn vrienden- en kennissenkring aan als zijn “Maecenas”, wat het vermoeden doet rijzen dat de hoge mieter een rol heeft gespeeld bij de aanschaf van de Russische kunstjes die bij de bef aan de muur hangen.
Dat vermoeden wordt nog geschraagd door de activiteiten die meneer Maecanas ooit heeft ontplooid in de affaire rond de naar Nederland gevluchte kunstverzamelaar Chardzjiev, waarvan nogal wat stukken op twijfelachtige wijze in de privésector terecht zijn gekomen (1). Verder zou Maecenas q.q. gesnuffeld hebben aan de indrukwekkende kunstverzameling van de ook al naar Nederland uitgeweken Russische ondernemer Vadim Rozenbaoum (2). Nadat Vadim eind juli 1997 was gekeeld raakte de verzameling uit het zicht. Zwitserland? Cyprus? Israël? Nederland. Allemaal opties. De enigen die misschien een turbinetje op kunnen lichten zijn Vadim's vrouw en koters in Israël. Maar die kijken wel uit. Lekker dwarswokkeltje hè? Daar lusten wij wel een zak van. Stay tuned.

(1) Zie het artikel “Terp van Tijn” dd. 31 maart 2000 in De Morgenster.
(2) Spring op onze zoekmachine, toets Vadim in en als alles goed is verschijnt dan voor uw netvlies het intrigerende serietje “Vadim en Victor” uit 2011.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017
Wokkels in de wind