Pasta Americana (001)

07 april 2017
Hits: 351

maandag 17 maart-2014
Heeft u ook zo'n behoefte om u af te scheiden? Omdat u tabak heeft van al die regelaars, zakkenvullers, grootsmoelen en andere luitjes die het voor het zeggen hebben. En staat er een flink cluppie gelijkdenkende medeburgers achter u? Nou, ga uw gang. U heeft recht op zelfbeschikking. Dat is internationaal vastgelegd.
Nee, is geen uitspraak van Vlad Poetin. Is een uitspraak van Luca Zaia, de gouverneur van Veneto. Een staat in het noordoosten van Italië met als hoofdstad Venetië. En Luca zal dat niet zomaar boeren. Hij zal daarvoor wel wat databanken doorgeneusd hebben. In Veneto zijn ze het zat om zich jaar in jaar uit scheel te betalen aan het overeind houden van het armetierige zuiden van het land en door Rome te worden gelummeld. Er wordt openlijk gesproken over een afscheiding. Net als in Catalonië en Schotland. En deze week houden ze daarover een referendum.
En nou maar eens kijken of er barricades gaan verschijnen op het San Marcoplein als dat droogvalt, geheimzinnige snipers vanaf het dak van het aanpalende Dogenpaleis een paar carabinieri en een paar demonstranten voor hun klus schieten en Heinz Kerry samen met Hans van Baalen “freedom” brullen vanuit een gondel die wordt voortgepunterd door John MacCain. Gebeurt dat niet dan kunnen die Venetianen het schudden. Laten we dus samen bidden in de San Marco kathedraal. Je weet nooit waar het goed voor is.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Aantal keren bekeken: 351
Pasta Americana

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch