Skip to main content

Sancties (006)

01 maart 2017

vrijdag 25 juli-2014
Hiepeldepiep hoera. Nog effe flink doorfracken en de USSA kan ons uit de brand helpen. Gaan bijvoorbeeld in Noord-Dakota en Texas hele gebieden wel totaal van naar de kloten, maar anders liggen die er toch maar desolaat bij. De gezondheid van de bewoners en de arbeiders? Ja, jammer, gaan ze maar ergens anders wonen en werken. Het zijn trouwens toch vaak armoedige Indianen, dus waar hebben we het over.
De Europese klantjes zullen wel wat dieper in de buidel moeten tasten, want het gaat om de leverantie van LNG en dat valt nou eenmaal wat prijziger uit. In ieder geval prijziger dan dat verrekte Russische gas. Maar de verdediging van onze westerse democratie mag wel wat kosten. En wie weet wat voor moois nog er nog in het vat zit als de USSA en de EU tot een vrijhandelsaccoord komen. Nee, zeggen we nog niks over, anders is het straks geen verrassing meer.
Lullig is wel, zoals meneer MacCain al heeft geboerd bij Een Vandaag, dat die Ruskies bezig zijn met die nieuwe gaspijproute. Die South Stream. Om af te zijn van dat eeuwige gezeik met Oekraine. Hadden ze even buiten ons gerekend. Allereerst namen we de boel in Oekraine over. Ja, met hulp van die nazi's van meneer Kolomoisky. Maar het doel heiligt de middelen. En wij zijn nu wel mooi de baas over die gasdoorvoer en reken maar dat we af en toe flink dwars gaan liggen. Zitten we nog met die South Stream. Oostenrijk heeft een deal met Vlad en Turkije heeft gisteren groen licht gegeven voor het deponeren van dat stuk pijplijn op de zeebodem. Volgens de planning komt die in Bulgarije aan land. Kijk, en daar hebben we dus even voor narigheid gezorgd. Eerst het Bulgaarse banksysteem in zijn kruis getrapt (1) en vervolgens een clubje milieuactivisten laten protesteren. Leuk hè? Dat houdt de zaak flink op. Als dat niet genoeg is kunnen we altijd nog die Serven beloven, dat ze wat soepeler tot het Vierde Rijk mogen toetreden als ze de aanleg van hun stukkie South Stream traineren. Kunnen wij in de tussentijd een LNG-deal sluiten en via sancties en aero-kunstjes Moskou buiten de deur houden. En over een paar jaar komt meneer MacCain dan bij leven en welzijn voor de camera van Een Vandaag de vlag hijsen. Wat kan het leven toch eenvoudig zijn.

(1) Zie ook de serie “Tussen yoghurt en snert”

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017