Tussen premies en piraten (050)

28 februari 2017
Hits: 591

zaterdag 7 april-2012
Als de tekenen niet bedriegen staan er een paar imposante juridische clashes op het programma. Tussen de zonder onze toestemming maar wel met onze poen in leven gehouden verzekeringsreus ASR en de door hem zwaar gepiepelde PSL-groep uit Eindhoven. Om het feest niet te bederven houden we ons nog even in, maar om Pasen toch een beetje gezellig te maken hier een leuk eitje uit een van de dossiers.
Daarvoor gaan we terug naar 2003 toen Rob Beumer, in die dagen de Darth Vader van AMEV (1), via smerig druk- en perswerk Jos Lindhout bewoog zijn PSL over te dragen aan het aan AMEV schatplichtige Hestia uit Hilversum.
Om erop toe te zien dat het uitbenen van Hestia volgens plan verliep werd Beumervazal Jan Eichner in de bedrijfsleiding geposteerd. En vanuit die positie mailde Janus op 27 januari 2004 het volgende aan zijn obscure opdrachtgever:

"Beste Rob,
Zoals bekend is PSL Eindhoven niet in het bezit van de gewenste papieren m.b.t. inschrijving bij de SER. Aangezien Marcel [Van den Berg,red.] en André [Martens,red.] niet in het bezit zijn van assurantie-diploma's moet via Rendement Hilversum geregeld worden dat iemand met papieren en bijbehorende procuratie dagelijks in Eindhoven aanwezig is. Daarnaast moet dan in Hilversum geregeld worden dat ook daar iemand met papieren en procuratie aanwezig is om de inschrijving in Hilversum veilig te stellen. In overleg met de heer De Meij van de SER is e.e.a. voor PSL op eenvoudige wijze te regelen. Als ik een brief van AMEV kan overleggen waarin in enkele regels is aangegeven dat mij vanuit AMEV is opgedragen in de functie van kantoordirecteur de dagelijkse leiding van PSL Financiële Adviesgroep BV te Eindhoven op me te nemen. Een detacheringsovereenkomst is niet nodig. Ik regel dan met Marcel de benodigde procuratie en we dragen zorg voor aantekening bij de KvK. Indien gewenst verklaart PSL Financiële Adviesgroep BV en/of Hestia dat AMEV op geen enkele wijze aansprakelijk gehouden kan worden voor zaken die voortvloeien uit mijn werkzaamheden binnen PSL en/of Hestia.
Graag verneem ik z.s.m. van je. Met vriendelijke groeten,
Jan Eichner
".

Hoe zoiets heet? Sjoemelen. En mocht er onverhoopt wat mis gaan dan zijn die kloothommels van Hestia en PSL zelf verantwoordelijk! Is dat een Paasei of is dat een Paasei? Een normale kip krijgt zo'n ding haar kont niet uit. Maar in de legbatterij van AMEV cq. ASR zien zelfs vierkante eieren het licht. Daar staan ze voor niets. Stay tuned.

1. AMEV ging later op in het ASR-gedrocht.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 591
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch