Skip to main content

Torpedo aan bakboord (014)

23 maart 2017

vrijdag 18 februari-2005
Alweer een tijdje geleden dat we deze serie aanslingerden* . Later opgepikt door NOVA gevolgd door een stevige bries in de Kamer. Dat was het zo’n beetje. Dachten we. Maar dat bleek niet zo te zijn. Althans niet voor de oorspronkelijke tipgever.

Dat moge blijken uit een dialoog op de website van de Nieuwe Revu tussen de geblesseerd aan de zijlijn verblijvende Eric de Vlieger en de als overheidsbemiddelaar werkzaam zijnde Peter Kipuw. Die laatste heeft het daar over het bestaan van een anonieme gevaarlijke groep die in wezen de dienst in Nederland uitmaakt.

Kipuw: “Ik heb ook veel last gehadmet ze. Ze hebben op mijn auto geschoten in Breda, vanaf een viaduct. Onze informatie is dat het een doelgericht schot was van een scherpschutter. Met de hele familie hebben we met Kerst in Brussel gezeten. In de kleine kut, hoe heet het. Alles werd beschermd, we hadden politie om ons heen. Die Engelsen namen geen enkel risico. In kranten stond dat een of andere gek op een auto had geschoten.

De Vlieger: Wie heeft dat gedaan?

Kipuw: We weten wel zeker dat het de Nederlandse overheid is geweest. Het Nederlandse leger. De admiraal heeft opdracht gegeven om op mijn auto te schieten. Zo ver gaan ze
”.

Excuse us. Dat is toch niet mis. Een regeringsonderhandelaar krijgt een kogel door zijn voorruit. Hij neemt met zijn gezin de benen naar Brussel. Wordt daar beschermd door de lokale koddebeiers. Een Britse dienst bemoeit zich er kennelijk mee en vervolgens zegt Kipuw onverfrohren dat (vice-) admiraal Klaver opdracht heeft gegeven voor het afvuren van de naar we aannemen als waarschuwing bedoelde kogel. En waarom? Omdat die vlootpief niet gecharmeerd was van het uitlekken van de Indonesische corvetten-deal. Nog even en we delen het lot van Quote. Kunnen we ook de glasleverancier bellen. Da’s effe lekker.

* Zie de Followup-site

Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 maart 2017
Torpedo aan bakboord