De oogst is rijp (001)

maandag 21 december-2009
Alvast vergeten, die commotie eerder dit jaar over het artikel van Donald Bostrom in de Zweedse krant Aftonbladet dat Israel Palestijnen doodden om de organen te jatten, oogsten heet dat in de newspeak van de medische professie. Gelul allemaal, antisemitisme, het was niet van de lucht. Niks aan de hand. De vertegenwoordiger van het Israelische Ministerie van Buitenlandse zaken Yigal Palmor, vond het nog blatant racisme, middeleeuws. Lef hebben ze wel, want eh, Dr Jehuda Hiss, voormalig hoofd van het Israelische Forensische Instituut Abu Kabir (klinkt overigens Arabisch) had in 2000 al toegegeven dat dit gewoon gebeurt, dat eh onteigenen van organen. Zonder toestemming van de familie, stiekem dus. In de jaren negentig van de vorige eeuw werd er van alles geoogst: huid, hoornvlies, hartkleppen, botten. Maar ze deden dat niet alleen bij Palestijnen, ook uit de lichamen van Israelische soldaten en burgers werd gejat.
Hiss werd in 2004 uit zijn functie gezet wegens 'onregelmatigheden', maar bleef gewoon als chef patholoog werken in Abu Kabir. Maar volgens Het Israelische Ministerie van Gezondheid heeft Abu Kabir de laatste 10 jaar volgens de regels gewerkt.
Dit alles is bekend gemaakt door Nancy Scheper-Hughes, professor in de Antropologie aan de Universiteit van Berkeley in Californie. Nancy vond het (ietwat laat overigens) nu tijd om dat interview uit 2000 bekend te maken. Maar Nancy was ook diegene die de organenmaffia uit New York en New Jersey (onder leiding van Levi Izhak Rosenbaum) bij de FBI aangaf (zijn daar ooit veroordelingen uit voort gekomen of ziekenhuizen gesloten?). Dat was in juli van dit jaar en Rosenbaum bemiddelde bij de aan- en verkoop van 'geoogste' organen, zoals nieren. Inkoop pakweg 10.000 dollar en verkoop 160.000, dat doe ik al jaren aldus Rosenbaum. Israel staat bekend als het centrum van de illegale handel in organen.

De oogst is rijp

  • Hits: 332
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch