Skip to main content

Hamerstukken (001)

11 november 2015

Wat had Tsipras ook kunnen doen? Om de uitgaande cashflow bij de banken tegen te gaan. Gewoon wat buurman Erdogan deed in mei van dit jaar. Als de donder van je land één grote wasstraat maken (1). Dat schijnt te helpen. Maar misschien mocht dat niet van de Brusselse junta of die sjaggerijnige Duitse PGB-er in zijn karretje. En dan ben je uitgeluld en mag je al je hebbedingen in Luxemburg parkeren. Al was het alleen maar om de angst bij de leiding van het Vierde Rijk weg te nemen, dat die kutchinezen en die klotenrussen na de haven van Piraeus en een aanlegsteiger op Kreta straks nog meer lekkernijen inpikken. Om nog maar te zwijgen over die gaspijp via het erf van buurman van buurman Recep. Vreselijk.
Nee dan hebben de Amerikanski's het beter geschoten. Vandaag is in New York een veiling georganiseerd door de Oekraïense boterletter Arseen Yatsenyuk. Wie voor een prikkie een paar staatsbunder zwarte Oekraïense aarde wil verwerven voor de productie van genetisch veranderd graan kan daar terecht. Zoekt u een stukkie grond met wat schaliegas eronder roept u maar. Electriciteitsbedrijven, gastransportbedrijven, wat mijnen en andere onrendabele staatsbedrijven gaan allemaal in de ramsh. 345 plots in totaal en volgens Yats hebben zich al 150 Amerikaanse koopjesjagers gemeld en naar verwachting brengt het zootje een kleine 800 meloen dollar op. Klapstuk is de haven van Odessa, die heel toevallig net onder toezicht is komen te staan van de Georgische botoxboy Mikkel Saakashvili. Sinds kort geassisteerd door een lekkere jonge juf die dankzij haar optreden in het p.r.-fillempie “Ik ben Oekraïner” net als Mikkel en de rest van zijn ruifridders op de Amerikaanse payroll is gezet. Helpt dat privatiseringsgolfje van 800 meloen een beetje om de economie weer op gang te krijgen? Wat denkt u? En hoe zit 't met dat nationalistische sentiment van de Banderastaffel? Zullen we zonder twijfel nog het nodige van horen. 
Overigens, nu we het toch over Saakashvili hebben. Intussen is in Tblisi het proces rond een paar onverlaten begonnen, die verdacht worden een hand te hebben gehad in het vroegtijdig heengaan van voormalig Georgisch premier Zhurab Zhvania. De officiële lezing gaat uit van een CO-overdosis uit een wrak Iraans kacheltje. Maar er is ook een andere, gewelddadige versie in omloop, waarbij een dragende rol was weggelegd voor Mikkel, de aanbidder van ons Zeeuws Meisje (2). Met name in het publieke domein gekegeld door de nijvere Amerikaanse journalist Jeffrey Silverman. Dat vormde een van de redenen waarom Jeffrey een geweldig pak slaag opliep van FBI-dude ter plekke Bryan Paarmann en een van zijn henchmen in een kroeg waar niet iedereen zomaar zou binnenstappen. Met als dessert het intrekken van zijn paspoort door de voorvechters van het vrije woord bij de Amerikaanse ambassade ter plekke (3). Na dag één van voornoemd proces tegen de twee voornoemde Georgische onverlaten werd de voortgang al gestaakt, omdat de verdediging eiste dat Paarmann's kacheltjesrapport over de CO-dood van Zhurab toegelaten zou worden tot de behandeling van de zaak. En dan is er nog de bulldozersubtiele druk vanuit de USSA en de Zweedse duikbootmalloot Carl Bildt om het proces de vangrail in te duwen (4). Nee, de weg van het Georgische OM gaat niet over revolutionaire rozen. Vandaar dat onze monitor aan blijft staan. Om het volgende hamerstuk niet te missen. Stay tuned.

(1) Zie Rondo à la Turque van 16 mei 2015.
(2) Zie “Stropdassenleed (4)" dd. 14 maart 2014.
(3) Zie “Stropdassenleed (15)" dd. 9 juli 2015.
(4) Zie aflevering 11 en 12 van Stropdassenleed”. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 november 2015