Skip to main content

Haat (002)

15 augustus 2016

Loopt een gozertje door de stille straten van Verviers. De een fluit de stilte weg. De ander neuriet krakkemikkig een deuntje van K3. Dat 15-jarige gozertje doet het anders. Hij vraagt lopendeweg aan Allah om alle christenen te doden. Netjes in het Arabisch, anders verstaat Allah hem misschien niet. Zijn bede wordt op video vastgelegd en op het internet geplant. Al heul snel komt ie op het bureel van onderzoeksbureau Memri terecht en dat zorgt ervoor dat wij als chistenen of crypto exemplaren ook kunnen genieten van dit merkwaardige nachtelijke ritueel.
Het gozertje bleek een zoon te zijn van een Nederlandse haatbaard, die de Belgen al een tijdje proberen te lozen. Als die tiener nou gewoon een Vlaams reusje was geweest zou de vraag of ie misschien bezopen op weg naar huis was voor de hand hebben gelegen. Maar in dit geval werd ie nergens gesteld. Zonen van haatbaarden zijn namelijk q.q. nooit bezopen. Anders zwaait er wat. Inmiddels zijn de Belgische smurfen op zoek naar ons niet zo slimme gozertje. Om te kijken of ie namens zijn vader handelde of IS. En of ie van plan was om in de nabije toekomst Allah te assisteren bij het uitroeien van die gehate christenen.
Even iets anders. Dat onderzoeksbureau Memri aka Middle East Media Research Institute is een NGO, huist in Washington en beschikt over filialen in Londen, Berlijn en Jerusalem. Dat laatste is niet verwonderlijk. Het bureau staat onder leiding van Yigal Carmon. Een ex-kolonel van de Israƫlische militaire inlichtingendienst Aman. Memri doet ondermeer aan vertalingen van alles wat los en vast zit in de Mo-pers. Om ons christenen een beter inzicht te geven van wat er in de Arabische en aanpalende gebieden allemaal groeit en bloeit en ons altijd weer boeit. Ooit besteedde het vermaarde Britse dagvod The Guardian er dit artikel aan. Het verandert niks aan wat er in Verviers gebeurd is. Maar voor selectief nieuws moet je wel een beetje oppassen.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 augustus 2016