Skip to main content

Die Jeroen

vrijdag 22 maart-2013
In een ver verleden sprak een minister president de Nederlandse bevolking toe en sloot met de woorden de regering waakt. Ga dus gerust slapen, later hadden we die man met de gulle lach die ook al bezwoor dat alles goed zal komen. En dan Jan Kees die manhaftig riep dat elke cent die Nederland aan Griekenland zou geven, terug zou komen. En nu is het dan Jeroen die duidelijk maakte dat het snijden in de saldi op Cyprus éénmalig is, er is toch een “verzekering” tot 100.000 euries.
Ja ja, in dezelfde week werd duidelijk dat de regering van Nieuw Zeeland een regeling om saldi van spaarders te verzekeren introk, de Australische regering had dat al gedaan. Ietsje dichterbij in Spanje overweegt de regering een maatregel om een heffing te leggen op saldi. Inmiddels is een regeltje toegevoegd aan die “verzekering”, waardoor je als spaarder gewoon kan aansluiten in de rij van de overige schuldeisers. Dan komt plots meneer Kraemer van de Duitse Commerzbank vertellen dat Italië ook zo iets zou kunnen doen, dat lost veel op. Hij noemde een percentage van 15 procent. Heb je dat gehad, komt in Engeland een “advies” van december 2012 boven water. Hierin wordt geadviseerd hoe te handelen als één van de grote banken failliet dreigt te gaan.
Juist ja, afschaffen van die verzekering en het daarvoor oorspronkelijk bestemde geld te gebruiken om de bank te redden (in plaats van de spaarders). En in eigenland gaan stemmen op om dat bedrag van 100.000 te verlagen. Nee Jeroen, het is echt éénmalig en zal absoluut nooit niet, nimmer in ons land gebeuren. Eerder verkopen we de Nachtwacht. O ja, volgend weekend zijn de banken hier dicht vanaf donderdag tot en met maandag. Pinnen iemand?

Klik hier om uw reactie toe te voegen