Kafka in Zeist (011)

11 januari 2017
Hits: 679

vrijdag 26 februari-2010
Hoe trots kan je zijn? Op het ontketenen van een ware oorlog. Nou wij dit keer wel.
Op 9 mei vorig jaar meldden wij als eerste:

“...Inmiddels heeft de huidige uitbater [van zwembad Dijnselburg,red.] vanuit het stadhuis het bevel gekregen om voortaan macrobiotische friet te verkopen, waardoor hij nu zwemt in de mayo en zijn frietomzet van 95.000 euro een bommetje zag maken. U kunt ongeveer raden wat er gaat gebeuren. Volgend jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. En Cees [Berkhout,VVD] wil graag wethouder blijven. Dus dat wordt papatje oorlog in Zeist”.

En onze voorspelling komt uit. Op 17 februari jl. gooiden Caroline en Jessia de knuppel in het diepe en startten een handtekeningenactie om de ouwe vertrouwde vette hap weer terug te krijgen op de startblokken. Maar Cees hield zijn beide poten strak. Het ging om de gezondheid van de zwemjeugd. En die was hem wel een oorlog waard. Zelfs met zijn eigen fractie in de raad die gisteren liet weten dat Cees het liberale gedachtengoed bezwadderde. De patat, de kroket, de frikadel, de hele vette zooi moest terug. Want je weet maar nooit of dit gedoe stemmen kan kosten.
Nee, de jongens en meisjes van de VVD plonsden niet meteen door naar de ware reden voor Cees’ merkwaardige escapade. Zullen we nog maar een kwootje doen? Doen we. Komt ie:

“...Er zou iets moois zijn ontstaan tussen Evert Kroon en Dick Wessels in de vorm van een interessant project: van het geprivatiseerde gemeentelijke zwembad annex camping Dijnselburg een fris villapark te maken”.

Tot nu toe is dat gedeelte van onze berichtgeving nog nergens overgenomen. En als het aan de VVD en aan de belanghebbenden ligt, zal dat ook nooit gebeuren. Caroline? Jessica? Het lokale sufferdje? Anyone? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
11 januari 2017
Aantal keren bekeken: 679
Kafka in Zeist

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch