Skip to main content

Ship Ahoy (007)

17 januari 2017
Hits: 547

donderdag 21 januari-2010
Tijdens de parlementaire enquête naar de moord op journaliste Ilaria Alpi, cameraman Milan Hrotovin en de relatie daarvan met de dump van gifschepen voor de kusten van Calabrië en de Hoorn van Afrika verscheen een paar jaar geleden ook ene Gianni de Podesta voor het hekje. Een inspecteur van de smurfenbrigade die speciaal voor dat onderzoek was vrijgemaakt. Kwootje. Komt ie:

De voorziter: Maar wie was het object van uw onderzoek?
Gianni de Podesta: Theodor Cranendonk. Een Nederlander, die in Zwitserland woont.
In documenten die bij hem in beslag zijn genomen werd gesproken over bemiddeling bij uraniumdeals tussen allerlei landen. Hij staat bekend als iemand die contacten onderhield met de ‘Ndrangetha.


Dat laatste hadden wij de voorzitter ook kunnen vertellen, want in maart 1999 meldde de Corriere della Sera dat Theo de poten had genomen, nadat hij in 1998 tot tien jaar was veroordeeld wegens de verkoop van 30 bazooka’s aan iemand van de ‘Ndrangheta. Die iemand was ... Emilio di Giovine. De man die eind vorig jaar van een zebrapad werd geveegd toen hij op weg was om bij een onderzoeksrechter een boekje open te doen over de dump van gifschepen. Verder onderzoek wees uit dat Emilio verkering had met de dochter van Theo. Close encounters van de first kind dus. Nou mag je toch aannemen, dat de naam van amico Cranendonk sinds zijn vlucht op de internationale opsporingslijst prijkt. Maar hoe dat dan valt te rijmen met zijn aanwezigheid op een dineetje eind vorig jaar bij de Old Dutch in Rotjeknor samen met Becky Garcia en George Sarakinis is een beetje moeilijk te beantwoorden. Maar er is meer. Rimanete sintonizatti.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 januari 2017