Sport en BRICS

Hits: 347

zondag 27 april-2014
Zilver. Op het WK-voetbal in Zuid-Afrika in 2010. Leuk voor ons, maar voor Jan zonder pet in het BRICS-land van Mandela wat minder. Er werd ter gelegenheid van dat feestje alleen al voor het inhuren van pakembeet 135.000 beveiligers en handhavers honderden meloenen gespendeerd. Tussen Vaals en Tessel sprak men er schande van, maar toen “we” opstoomden naar de finale en zilver veroverden hield iedereen verder zijn wafel.
Begin dit jaar werd er opnieuw boe geroepen. Over de extreme uitgaven en het graaien van Putin's gappies aan de vooravond van de winterse Spelen in Sotsji. Toen het ineens gouden plakken ging regenen verstomden die geluiden, want nou ja.
Gek genoeg is in juni en juli opnieuw een BRICS-land aan de beurt om ons feestelijk de zomer door te helpen. Brazilië (1). Ook daar wordt alles uit de prijzenkast getrokken om de veiligheid van alle bezoekers aan het WK-futjebol te garanderen.
Armoedzaaiers worden al een tijdje massaal verdreven van hut en houtkacheltje. Met fors geweld van de zijde van tot de tandjes gewapende smurfen en hun groene tegenhangers. En soms wordt een malloot die zo nodig iets tegen het komende feestje organiseert zelfs opgepakt en in zijn kruipruimte doodgemarteld (2).
Als de bal gaat rollen worden 170.000 manschappen ingezet voor het geschatte bedrag van 800 meloen dollar. Baas boven baas. Om de afschrikking verder nog een zetje te geven sabbelt het Braziliaanse parlement nog op een zogenaamd anti-terreurwetje dat protesten etcetera honoreert met 15 tot 30 jaar gevangenisstraf. Mocht die worden aangenomen en je wordt op voornoemde grond gearresteerd dan kan je beter meteen dood gaan.
Nog een stukje gezellige berichtgeving uit de schaduw van het het suikerbrood. Een deel van de blauw/groene krijgsmacht die ondermeer moet zorgen voor het heel houden van de klompen van het Oranjelegioen heeft een cursusje gevolgd bij Academi in North Carolina. Academi heette vroeger Blackwater en die firma was ondermeer verantwoordelijk voor het schoonmaaien van het Nisourplein in Baghdad in september 2007 (3). Om de weg te banen voor een zooi diplomaten die op weg waren naar een babbel met vertegenwoordigers van USAID (4).
Dat belooft dus wat de komende zomer. Om nog maar te zwijgen over de zomer van 2016. Dan kunnen we met zijn allen genieten van de Olympische Spelen in Rio. De handhavers zijn er klaar voor. Ook lekker makkelijk als president Dilma Rousseff in de komende jaren al teveel aansluiting zoekt bij vriend Putin en net als hij de bijl wil zetten in de petro-dollar. Een “smart mobje” is zo georganiseerd, een “Rio-twittertje” doet soms wonderen en als “het volk” dan vraagt om hardere maatregelen, steekt het door Academi getrainde Olympische legertje graag een helpende hand toe. Waar sport al niet goed voor is.

(1) Voor de volledigheid: China beet in 2008 eigenlijk het spits af
(2) Dat gebeurde ene Amarildo Dias de Souza. Zijn stoffelijk overschot werd in de jungle gedumpt. De betrokken handhavers cq. sportliefhebbers zitten nu zelf in de petoet. In afwachting van hun proces.
(3) Vier van de zes verantwoordelijke Blackwaterartiesten moeten nog steeds worden berecht.
(4) USAID is een frontorganisatie van de CIA. Zie voor een recent Cubaans kunststukje van de “hulpclub” het artikeltje “Het doel heiligt de middelen” dd. 4 april 2014.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
Aantal keren bekeken: 347

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch