Skip to main content

Cypriotica (006)

26 februari 2017

donderdag 28 maart-2013
Wij zijn niet alleen. Van meet af aan hebben wij gekraaid dat het hele gedreutel rond Griekenland en vooral Cyprus over niets anders ging dan de olie en het gas dat onder het oostelijk deel van de Middellandse Zee is aangetroffen. Met name door Noble Energy, waarvan het o zo democratisch ingestelde echtpaar Clinton zo'n lekker pakketje aandelen heeft. De mainstream kwam wat later met dit stinkende onderwerp aankakken. Toen het niet langer beheersbaar was.
Dat we bij onze berichtgeving hier en daar belangrijke details hebben gemist en de mainstream ons passeerde was onvermijdelijk. Zij zijn groot en wij zijn klein. Maar we hebben altijd onze followers nog. Moet je dit eens lezen:

"De New York Times bericht vandaag dat Brussel in 2011 besloot om de waarde van de Cyperse staatsobligaties te halveren, waardoor dit eiland direct miljarden euro's armer was. Nu blijken, volgens reeds bestaande publikaties van Noble Energy, in 2011 de zeer waardevolle gas- en olievelden ten zuiden van Cyprus ontdekt te zijn. Het is niet erg waarschijnlijk dat een land met een reeds gehalveerd budget deze velden kan gaan exploiteren, maar om de hoek dreigde nog een ander gevaar; Het op dit eiland gestalde russische geld.
Wat als de russen nu het Levantijns veld gaan ontginnen en daardoor ineens de grootste gasvelden van Europa volledig in handen hebben? Kan niet natuurlijk, zo zal men in Brussel gedacht hebben. Dus even een financieele crisis creeren om de russische investeerders buiten de deur te houden. En laat het dan maar aan Israel en de amerikanen over om Europa vervolgens van gas te voorzien. Zo te zien heeft men alles in Brussel nu keurig voor elkaar
."

Bedankt Rob. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 februari 2017