Gute Nacht Freunde

16 juni 2015
Hits: 358

Das war einmal. Dat Duits een verplicht vak was en dat je daarom bijvoorbeeld wist dat je gedachten af en toe van richting veranderden omdat je hoofd rond is (met dank aan Rainer Maria Rilke). En dat Heinrich Böll 'sochtends om half tien al stond te biljarten. Goed, wat konden we dus lezen in de Duitse pers? Dat de zo buitengewoon democratisch opererende junta van Neutje Juncker dolgraag in die vrijhandelsovereenkomst met de USSA (TTIP) ook de leveranties van schaliegas opgenomen zou zien. Om minder afhankelijk te zijn van de Ruskies. Nou, op het oog niet onredelijk, maar de USSA moet daarvoor wel de ingestelde exportrestricties opheffen. Zien ze daar niet zo zitten, want wat je zelf hep hoef je niet te halen. En bovendien zou die export een dure grap worden. Nee, Washington zou liever een dikke vinger steken in de productie van schaliegas in Europa. In Oekraïne bijvoorbeeld. Vandaar dat Joe zijn zoon Hunter alvast naar voren had gestuurd 
om Kolomoiski te assisteren bij de uitbreiding van zijn gasterritorium en na de stabilisering van Kiev en omgeving de boel uit de grond te fracken. Iets waarvoor Frau Angela in maart van dit jaar de deur al heeft opengezet om de energieke gevolgen van het verbod op kerncentrales te kunnen opvangen.
Wat de USSA ook buitengewoon zou toejuichen is het plan van Neutje en zijn gang om ten tweede male een expeditie naar Libië op touw te zetten. Onder het mom van het ho houden van de vluchtelingenstroom. Heb je voor het platgooien van een verzameling antieke schuitjes een hele EU-vloot, een stoot vliegend materieel en een flink leger maatje 46 op de grond nodig? Nee, een paar drones en klaar is Neutje. Zou je zeggen. Maar volgens het Britse bladvod de Guardian, dat zoveel scheutjes Snowden in zijn stew doet, staat in het geheime bootjesplan van 19 pagina's wel degelijk dat we met grof geschut erop af gaan. Omdat in Brussel stiekem het plan leeft om de Libische oliebronnen van ISIS-vlooien en ander ongedierte te ontdoen en ze vervolgens over te dragen aan de regering van Khalifa Pinocchio Hufter in Tripoli. Simsalabim. Zijn we voor het grootste deel van die overstekende armoedzaaiers af en zijn we wat energie betreft weer wat minder afhankelijk van die agressieve kloothommel in Moskou. Vandaar die steun uit Washington. Zo. Weet u dat ook weer als u Bilderbertje Koenders of Honneponnetje Hennis een dezer dagen weer onzin hoort uitkramen. Tot slot nog een klassiek Duits deuntje tot besluit. Gute Nacht. 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 juni 2015
Aantal keren bekeken: 358

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch