Skip to main content

Guido's kunstjes (007)

05 juli 2001

Uit een aantal bescheiden dat ons door een tipgever zijn toegezonden, valt onderandere te destilleren dat zwendelaar-en-gros Guido Haak in het recente verleden contact heeft gezocht met een paar interessante zakenmensen. Een van hen was Hans van der Steenhoven, de Director Operations van de Rotterdamse BV Arkansas. Die BV maakte onderdeel uit van het netwerk van Dailex, een bedrijf dat bij ons ruimschoots aan de orde is geweest in het artikel "Retourtje Cantrade" in De Morgenster. En waarvan directeur Jan Borsboom al lange tijd de degens kruist met het O.M. wegens grootschalige drugshandel. Volgens ingewijden zou Dailex de laatste tijd zaken doen met twee ex-KGB officieren die zich namens een Russische firma in Rotterdam hebben genesteld.
Een ander contact dat Guido niet zo lang geleden heeft aangeboord is de Belgische zakenman Anthony de Blick, die naast een pand in de Antwerpse Hovenierstraat eveneens over een adres in Moskou beschikt (Varshavskoe Sh. 134). Ook hij zou zakelijk in de slag zijn met een ex-KGB-er die een bankbedrijf in Antwerpen runt.
Wij meldden al eerder dat het onderwerp van deze reeks bezig is met het op poten zetten van een nieuw technologisch project in Boedapest. Het is duidelijk: Guido goes east.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 juli 2001
Guido's kunstjes