Skip to main content

Droontje kebab

woensdag 18 januari-2012
Lig je net op een Turks strand prettig te kroelen met een aangename juf, krijg je het onbestemde gevoel dat er een paar ogen in je rug prikken. Je loert om je heen en jawel hoor, hangt er een drone boven je. En dat hoeft geen Turkse drone te zijn. Kan bijvoorbeeld ook een Israëlisch exemplaar zijn. Volgens Today's Zaman, een Turks dagvod dat overeind wordt gehouden door de bij ons al flink doorgezaagde Fethullah Gülen, heeft het Turkse leger onlangs namelijk twee vliegende kijkdozen van een Israëlische secretsmurfendienst boven de Turkse zuidoostkust neergehaald.
Misschien nog geen reden om zwaar hoteldebotel te raken, maar volgens Ankara hebben de smurfen uit Tel Aviv de info van de kijkdozen doorgespeeld aan de Koerdische verzetsbeweging PKK. Lijkt lullig, maar als die Erdogan Shimon Peres in het openbaar te kakkert zet en de contacten met het beloofde land op scherp, dan kan ie een dikke drone krijgen.
Overigens is hiermee het gevaar van drones meteen weer eens aangetoond. Onze eigen smurfen zetten die kleine lorren tegenswoordig ook in bij de jacht op wiettelers en andere avontuurlijke ondernemers. Kan je nog zeggen vort maar weer. Maar nog effies of ze hangen voor je raam als je je ziek hebt gemeld of Cor Bosman op bezoek hebt. En wat erger is: vluchten kan niet meer.

Klik hier om uw reactie toe te voegen