Here we go again (007)
zondag 23 april-2006
Eerder deze maand is in Mexico een vliegtuig aan de ketting gelegd. Niet omdat ie met gemak een Toupolev uit de jaren zestig overstemde of een perfecte Onur Air-imitatie weggaf. Nee, nee, het was uit Venezuela komen aanwaaien met 5½ duizend kilo coke aan boord. En met een adelaarplakker aan de buitenkant, die sterk deed denken aan de huiskanarie van de CIA of de Homeland Security. Nou zou mevrouw Schultz van Haegen daar misschien hooguit een ongerust briefje aan spenderen, maar als in Mexico een sergeant Garcìa tegen een dergelijk ladinkje oploopt zonder vantevoren op de hoogte te zijn gesteld, dan zijn de tortillas rijp voor consumptie. De piloot was merkwaardigerwijs aan Garcìa ontsnapt, maar de co-piloot werd gearresteerd en er kwam een onderzoekje op gang.
De DC 9 bleek een paar jaar geleden in handen te zijn gevallen van twee ondernemingen: Royal Sons LLC en Skyway Communications Holding. Of de naam Royal Sons een verwijzing was naar leden van de Saoedische koninklijke familie is nog even de vraag, maar ligt een beetje voor de hand gezien een eerder gevalletje coke waarbij de prinsen Nayef en Saud betrokken waren (1). Daarnaast stalde Royal Sons begin deze eeuw zijn vliegende materieel bij een interessante firma in Venice Florida. Dat was namelijk Huffman Aviation van de Nederlander Rudi Dekkers, dat niet alleen vlieglessen verzorgde voor Mohammed Atta en andere leden van Osamas Flying Circus, maar ook een sterke coke-lucht verspreidde.
En dan Skyway Communications Holding. Is een vehikel van ene Brent Kovac. Een gabber van de kortgeleden teruggetreden Republikeinse leider in het Huis van Afgevaardigden, Tom DeLay, die tot zijn nette boordje verwikkeld is in het corruptieschandaal rond lobbyist Jack Abramoff. En toeval bestaat niet, ook Abramoff heeft te maken met de boys van het Circus.
Een paar weken voor zij op Manhattan hun voorstelling gaven lieten Atta en zijn maatjes zich namelijk op een van Jacks gokschepen voor de kust van Florida lekker verwennen. Als u het kunt wisselen, houden we ons aanbevolen.
Het zou ons niet uit onze maat 45 blazen als ook deze cokesmokkel met een noodgang onder de laminaat verdwijnt. Maar alle tekenen wijzen erop, dat de huidige Republikeinse regeringsploeg van Junior in de voetsporen treedt van die van Ronnie en Senior uit de jaren tachtig. Nou nog een October Surprise in Iran en het beeld is vrijwel compleet: drugs- en illegale wapenhandel om de smerige oorlog in het Midden Oosten en aanpalende gemeentes te kunnen blijven financieren. Stay tuned.
(zie Prinsen kunnen geen kwaad doen deel 1 en 2 op deze site dd. 7 en 8 mei 2004)