Billions and centuries (006)

02 april 2017
Hits: 446

donderdag 5 augustus-2010
Het duurt nog wel effies voordat de zaak van Sir Allen Stanford voor de kadi komt. De bankier die voor het luik ging wegens het bijmekaar batten van miljarden via de Ponzi-methode. Op Antigua. Verder verzorgde Sir Allen daar nog de witte was voor een stel Russische en Mexicaanse onverlaten uit de wereld van verwarrende middelen en was ie actief als snitch voor geheimedienstsmurfen van verschillende komaf.
Onderknuppels van de SEC en de FBI hadden hem al lang in het snotje, maar stuitten hogerop op 10 ton onwil om Stanford uit te bowlen. Hoe lang? Langer dan we tot nu toe dachten. Kort nadat vriend Allen in 1986 de deuren van de Garden International Bank op Montserrat opendeed kregen Scotland Yard en de FBI namelijk al in de kieren, dat het vehikel als was- en strijkinrichting fungeerde voor de Colombiaanse pretkartels van Pablo Escobar en de gebroeders Orejuela. Het belabberde was dat deze kartels een aangename relatie onderhielden met de CIA binnen het complex van het Iran Contra-avontuur en dat dat officieel was afgedekt door de regering Reagan/ Bush. Dus geen mirakel dat het veelbelovende Brits-Amerikaanse onderzoekskarretje met een zucht in de poep belandde.
Niettemin sloot Stanford zijn deuren en verhuisde naar Antigua. In naar schatting een mum of vijf was hij weer bezig met hetzelfde. Opnieuw beschermd door hogere Amerikaanse machten. Toen het uiteindelijk toch mis ging belandde sir Allen in een kruipruimte. En dan mag ie nog van mazzel spreken, want voor hetzelfde geld was ie gevonden met een paar extra gaten of was ie van zijn jacht gevallen bij de Canarische eilanden. Zijn proces wordt begin 2011 op de rol verwacht. Blijft toch spannend. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 446
Billions and centuries

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch