Skip to main content

Groetjes uit Tripoli (004)

13 maart 2016

Never a dull moment. Dat kan je rustig zeggen als je even door het leven van Abdul Hakim Belhaj heenbaggert (1). Hij zou nu de manager zijn van FC ISIS Vooruit in Libië, na een jarenlange carrière bij Al Qaida United en de latere satellietclub Al Nusra Boys. In die jaren leerde hij Mahdi al-Harati kennen. De huidige burgemeester van Tripoli namens de Muslim Brotherhood. Mahdi drukte in 2010 internationaal zijn neus aan het venster als een van de opvarenden van de Mavi Marmara. Het vlaggeschip van het Turkse hulpflottielje dat op weg naar Gaza werd geënterd door Israëlische commando's. Een gebeurtenis die niet ongemerkt voorbijging.
Na dat incident keerde Mahdi terug naar Rathkeale. Zijn toenmalige woonplaats in Ierland. In juli 2011 werd tijdens zijn afwezigheid zijn hele huis omgekeerd. Zijn partner zocht telefonisch contact met de lokale koddebeiers en meldde, dat de dieven kostbare Egyptische en Libische juwelen hadden gejat en 200.000 euro's. Later bevestigde Mahdi dat verhaal en zei dat ie ten tijde van de diefstal in gesprek was met hotemetoten uit Qatar, Frankrijk en de USSA en dat ie die 2 ton van de CIA had gekregen. Als bijdrage voor de werkzaamheden ten faveure van de Libische lente, die sedert februari van dat jaar woedde. Ondanks het verlies vormde hij met steun van de Fransen de zogenaamde Tripoli Brigade, die mede dankzij de NATO-bombardementen het hoofdkwartier van Khadaffi in de Libische hoofdstad wist in te nemen.
In september werd Belhaj tot gouverneur benoemd en Mahdi werd zijn rechterhand. Die status duurde niet lang. In november van datzelfde jaar werd het tweetal samen met een groep van honderden Al Qaida baarden als vluchtelingen (!!!!) overgebracht naar Turkije. Onder auspiciën van de Verenigde Naties. Wist Bankie veel. Daar werden ze opgevangen door smurfen van de Turkse Militaire Inlichtingendienst (MIT) en per bus overgebracht naar Syrië, waar ze onder leiding van Belhaj en Al-Harati als Free Syrian Army de lente aankondigden. Een echte volksopstand dus.
In september 2012 keerde Mahdi om medische redenen, een hardnekkige kriebelhoest of zo, terug naar Libië. Het duurde even voordat ie van dat gekriebel af was, maar in maart 2014 ging hij weer op pad met een nieuw cluppie baarden. Via Turkije en opnieuw met assistentie van de MIT naar Syrië. Dit keer om zich aan te sluiten bij ISIS bij de opbouw van het kalifaat.
Augustus vorig jaar kwam onze Mahdi in iets rustiger vaarwater. Hij werd tot burgemeester van Tripoli benoemd. Even uitpuffen. Abdul, zijn ouwe gabber, trok de woestijn in om de Libische woestijn wat op te kalifateren. Je kan het maar druk hebben met het bevrijden van de Arabische volkeren. Stay tuned.
(met dank aan Thierry Meyssan, Federalnaja Sloezjba Bezopasnosti). (1) Wordt ook wel gespeld als Abdelhakim Belhadj. Deze stijfmohammedaanse avonturier was al actief bij de door Rocky Balboa en andere Amerikaanse belanghebbenden gesteunde uitdrijving van de Russen in Afbaardistan.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 maart 2016
groetjes uit Tripoli