Groetjes uit Sousse (003)

07 december 2015
Hits: 470

Hij vond het drie keer niks. Die Amerikaanse legerbasis in het zuiden van zijn land. Maar na wat Gladiolenkunstjes rond een museum en op het strand ging de 87-jarige president Essebsi van Tunesië kennelijk toch door zijn scharnieren (1). Dat moge blijken uit deze info, waaruit blijkt dat de USSA vrolijk doorgaat met allerlei geheime vluchten in het zuiden van het noordafrikaanse land.
Nou ja, geheim. Niet alle piloten houden zich aan de regel hun transponder uit te zetten, waardoor publieke websites als bijvoorbeeld FR24 ons af en toe een kijkje kunnen leveren in al dat stiekeme gedoe, dat nergens anders toe dient dan het uitbreiden van de Amerikaanse invloed in het Afrikaanse continent (2). Onder het mom van baardgroeibestrijding. Een groei die btw wordt gesubsidieerd door de USSA zelve (3). Zo uitgelegd lijkt het om een heel eenvoudig procédé te gaan en dat is ook zo. Als je er oog voor hebt. Stay tuned.

(1) Zie deel 1 dd. 10 juli 2015.
(2) Zie voor dat uitzetten van de transponder voor de aardigheid nog eens aflevering 4 van Hello, Kiev control dd. 21 juli 2014.
(3) Zie bijvoorbeeld recentelijk nog het artikeltje Wooden shoes on the ground" van 2 september jl.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 december 2015
Aantal keren bekeken: 470
Groetjes uit Sousse

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch