De rechterlijke macht en Bas Koole (002)

02 april 2017
Hits: 471

dinsdag 19 april-2005
Dat de a.i. praeses van Fecundo onze site dagelijks in de kieren houdt voor een potje damage control als dat nodig is staat vast. Ten bewijze daarvan schreef hij gisteren vanuit het verre Costa Rica een mail via de firma Tierra Nuevas in antwoord op het eerste deel van deze serie:

“Leuk bericht,
Echter is er geen veroordeling wegens bankbreuk want er was geen bankkrediet. Valsheid in geschrifte evenmin. Daarnaast was ik maar deels aandeelhouder van Barten Vriezenveen en was de schuldenlast van voor mijn aandeelhouderschap t.w. guldens f. 480.000.
Wat betreft Aalders: ik denk dat hier nog wel een vervolg op zal komen. En wat betreft de belasting, ja daarin heeft u gelijk. Ik heb daarin een fout gemaakt maar niet opzettelijk. Echter als bestuurder van een onderneming ben je verantwoordelijk voor het totaal dus ook voor de administratie. Derhalve vergeet men te vermelden dat ik uit privé 172.000 gulden plus 250.000 gulden in waarde betaald heb aan de ontvanger ter vereffening. Aan de andere kant in verband met de juistheid van de informatievoorziening moet u wel rekening houden met het feit dat we hier praten over een periode waarin er geen sprake was van de euro dus deelt u even de bedragen door 2.20371 dan heeft u de juiste getallen. Het is maar even voor de juistheid van de informatie. Vervolgens, is er een lezer die met zijn hand op zijn hart durft te zweren nooit de belasting te hebben misleid of gebruik heeft gemaakt van de gaten in onze belastingwetgeving? Ik denk het niet.
Vervolgens, wat heeft het in vredesnaam te maken met mijn vermogen om een bestuurder te zijn van een vereniging? Heb ik deze vereniging dan belazerd of zo? Ik vind het prima als men mijn verleden uitpluist maar relativeer wel even wat het heeft te maken met mijn functioneren. Als men mij niet als bestuurder wil handhaven zet je mij toch gewoon af in een ledenvergadering. Dan kan ik door met mijn werkzaamheden die wel geld opleveren en heb ik niet te maken met alle mogelijke gekken die op een of andere manier een graantje mee willen pikken.
Het is mij om het even, maar niet roomser zijn als de paus. Elke investeerder moet nu bij zichzelf te reden gaan of ze de investering die ze gedaan hebben wel op alle aangiftebiljetten terecht is gekomen. Het is maar een hint.
Als het is gekomen tot een uitspraak is dit in beginsel een vereffening aan de maatschappij en heeft er niemand op deze aardkloot het recht mij nogmaals op te hangen aan een fout die ik gemaakt heb.
Maar ik blijf Bas en met opgeheven hoofd kan ik elke investeerder van deze club aankijken.
De groeten, Bas
”.

Weinig wol dus volgens ingenieur Koole. De bedragen waarover we het hadden moet je delen door 2.20371 en dan valt het allemaal best mee. Bovendien heeft ie uit eigen zak de ontvanger bevredigd. En hé, proberen we niet allemaal net als de voorzitter diezelfde ontvanger bij gelegenheid te naaien? En hallo, hoeveel leden van Bas zijn club hebben niet verzuimd om hun investering te vermelden op hun aangiftebiljet? Nou dan. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.
Terug op aarde nog even een nieuwtje van het kleine koude front: afgelopen vrijdag was een aantal serieuze luitjes dat plannen koestert om in de nabije toekomst (mede) de Fecundokar te gaan trekken bijeen in Vught. Daar meldde zich als een deus ex machina grootinvesteerder Geurt Roos in gezelschap van enige vermoedelijk al enige tijd geleden gevallen engelen.
Edoch, deus Roos was niet geïnviteerd en werd door een paar koddebeiers vriendelijk verzocht de locatie te verlaten. Aldus geschiedde.
U ziet het, de berichtenstroom houdt aan. Uit Costa Rica, uit Vught, you name it. Dat we dit nog allemaal mee mogen maken. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 471
De rechterlijke macht en Bas Koole

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch