Tussen premies en piraten (096)

28 februari 2017
Hits: 829

maandag 17 februari-2014
Laten ze bij ASR nou een klokkenluidersregeling hebben. Echt waar. Als een eenvoudige boerenmedewerker bij die staatshut van Jos Baeten een vuiligheidje tegenkomt kan ie dat melden bij de afdelingschef. Speelt die onverhoopt een rol bij dat vuiligheidje dan kan de nerveuze boerenmedewerker bij de chef van de chef terecht. En voor het geval zijn vuiligheidje een volwassen vorm heeft aangenomen staat de weg voor hem open om zich te melden bij het opperhoofd van de afdeling Compliance. Het beieren der klokken heeft geen gevolgen voor de baan van de muzikale boerenmedewerker. Hij blijft anoniem, maar garanties voor die anonimiteit worden niet gegeven. Nou, dan weet je het wel.
Hoe lang die regeling bij ASR bestaat weten we niet, maar dat ie al effectief was in de periode waarin de bij de corruptieaffaire-Hooijmaaijers betrokken Robbie Beumer zijn vuiligheidjes ten toon spreidde is uiterst twijfelachtig (1). Alleen al het feit, dat zijn medewerkers ondanks een algeheel rookverbod alleen met gasmaskers Beumer's café-ASAM durfden te betreden is daarvoor een aanwijzing.
Gelukkig voor Robbie bemoeiden zijn respectievelijke baasjes Sjakie van Ek en Josje Baeten zich alleen maar met macro-onderwerpen. Met succes? Nou nee, want anders had Woutje Bos de boel niet hoeven naasten. Sjakie maakt er trouwens helemaal een potje van. Want je kan als stamhoofd van de Raad van Commissarissen bij FC Utrecht wel ronddarren als een haan met stront aan zijn poten, zonder het vette spaarvarken van mammoet Van Seumeren zou het ook daar hoog water zijn (2). Is overigens geheel in overeenstemming met de indruk die Sjakie maakte bij het voorlopig getuigenverhoor in de PSL-affaire: geen (3).
Of Baeten tot dezelfde hanenfamilie behoort als Van Ek komen we misschien aan de weet bij de volgende ronde van het voorlopig getuigenverhoor in diezelfde affaire. Hij staat namelijk op het verlanglijstje van de door ASR zwaar belazerde Jos Lindhout. Maar ASR-bef Leonard Böhmer heeft al laten weten met zijn hele hebben en houden voor Baeten te gaan liggen. Nee, niet letterlijk, in overdrachtelijke zin. Om te voorkomen dat zijn macro-opdrachtgever lastige vragen over Beumer zal moeten beantwoorden. Onze klokken beieren verder. Zonder compliance. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 91 van deze serie dd. 19 november 2013 en aflevering 95 dd. 10 februari 2014.
(2) Fransje stortte een maand geleden 27 meloen in de schatkist van FC Utrecht, dat door mismanagement aardig op weg was om naar de kloten te gaan. Onder toeziend oog van haan Sjakie en zijn hok met commissariskippen.
(3) Zie aflevering 90 van deze serie dd. 14 november 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Aantal keren bekeken: 829
Tussen premies en piraten

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch