Skip to main content

Bostonse remmen (002)

08 maart 2017

dinsdag 9 juli-2013
Alleen de naam al. Sir Ranulph Twisleton-Wykeham-Fiennes. Een ouwe nulnul van de beruchte Britse Special Air Service (SAS), die zich in zijn latere leven overgaf aan het volkalken van boeken. We hebben deze geheimschrijver in deel 1 van deze miniserie al eens eerder voor het voetlicht gesleept, omdat ie schreef dat duisterlingen mogelijk een rol hebben gespeeld bij het dodelijk verongelukken van het Britse BB-duo Di en Dodi en het Oostenrijkse fenomeen Jörg Haider (1). Hoe ze dat deden? Volgens Ranulph door zogenaamde “Boston brakes” aan te brengen in de bolides van hun slachtoffers in spe. Een remote control-apparaatje waarmee je een auto dingen kan laten doen die de bestuurder helemaal niet wil.
Nou weten we niet of ie uit dezelfde ruif heeft staan smikkelen, maar een ouwe Amerikaanse collega van Ranulph in de wereld van cloak and dagger, Richard Clarke, verkondigde een tijdje daarna idem dito met 50 sterretjes (2). Aanleiding om die woorden weer eens op te halen was de dood van journalist Michael Hastings op 18 juni van dit jaar, toen hij in Los Angeles met full speed probeerde met zijn Mercedes Coupé de top van een boom te bereiken.
Michael had in 2010 de gramschap van het Witte Ziekenhuis en het Pentagon gewekt toen hij in het magazine Rolling Stone een gedetailleerd artikel had geschreven over generaal Stanley McChrystal (“The Runaway General”), waarin zowel Stanley als diens stafleden hun diepe afkeer van hun civiele meerderen niet onder hun pukkels en veldbedden staken. Er ontstond zoveel deining dat McChrystal, die op dat moment in Afbaardistan rondhing als bevelhebber van de NATO-lentebrigade, zich genoodzaakt zag zijn plunjebaal voorgoed in te leveren (3).
Als een journalist in de USSA, waar Baracketeer en zijn aanhang het vrije woord onder het mom van baardbestrijding steeds een stukje verder in het vriesvak schuiven, eenmaal stevig in de schoenen van de autoriteiten heeft staan pissen kan daarna beter missverkiezingen of rodeo's op zijn programma zetten. Maar net als bijvoorbeeld Gary Webb en Danny Casolaro (4) was Michael uit het goeie hout gesneden en hij zette zijn onderzoeken voort. Op 17 juni van dit jaar liet hij per mail aan zijn personeelsleden bij BuzzFeed weten, dat ie weer iets groots op het spoor was en dat ie beter een tijdje kon onderduiken, omdat de FBI achter hem aanzat. Veertien uur na het verzenden van de mail ging hij via een boom zijn schepper tegemoet. Vermoord met een paar “Boston brakes”? Voor degene die van conspiracy houdt en met zijn voeten in een bakkie water hebben we dit nog in de aanbieding. Nog een prettige dag verder. Stay tuned.

(1) Zie deel 1 dd. 13 januari 2013.
(2) Richard verscheen al eens eerder in ons voetlicht. Zie daarvoor aflevering 4 van “Extreme prejudice” dd. 12 augustus 2011.
(3) Hij werd opgevolgd door generaal David Petraeus ...
(4) Roer voor de activiteiten van de Amerikaanse deep state bij de dood van deze twee journalistieke kanjers eens flink in de goegelpot.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 maart 2017
Bostonse remmen