Skip to main content

Af- en beleggen

20 februari 2015

zondag 22 april-2012
Goed, je blijft met een doosje vragen zitten. Heeft Marruk zijn damesfiets in de Hofvijver gepleurd? Sodemietert Verhagen nou eindelijk op naar Brussel, Washington of Limburg? Is Geert in de nacht van vrijdag op zaterdag nog op de Israëlische ambassade geweest? Met welke vinger gaat Richard de Mos de Hedwigepolder redden? Heeft iemand Gül nog gebeld?
Wordt Jan Kast de Jager nu penningmeester van het COC? Zegt Van der Staaij vandaag "sorry Here God"? Enzovoort etcetera.
Maar we laten de beantwoording van al deze vragen graag over aan de kanjers van onze mainstream. Wij grutten liever verder in  de prut van alledag. Zoals de heisa rond de combine Humannet VCD. Was vandeweek in het nieuws, omdat de drie ton personeelsgegevens die bij die club is opgebaard net zo beveiligd bleek te zijn als het hok van Flappie het konijn.
Op zich is dat al errug genoeg. Nog erger is dat als je eenmaal als brekebeen bij Humannet VCD staat opgeslagen en je wil toch effe lekker flexen, dan kan je dat dankzij Inhumannet VCD vet schudden. Al gaat Kamp op zijn demissionaire kop staan.
Bovendien heeft het keurig bijhouden van dit soort gegevens tot gevolg dat de controle op je verzuim als gevolg van je tere constitutie voortdurend wordt opgevoerd. Staat in de straat bijvoorbeeld plotseling een grijzige Mitsu of Kia geparkeerd met een onopvallende speurneus achter het stuur, die af en toen een slok koffie neemt uit een thermoskan en een hap van zijn sneetje kaas uit een plastic zakkie. Om te kijken hoe lang en hoe vaak je bezorgde buurvrouw bij je over de vloer komt, hoeveel kratten bier bij je naar binnen gaan, of je af en toe op een fragiel racefietsje kruipt om door bos en beemd te crossen en meer van die leuke dingen voor de mensen.
Overigens hebben wij al eens eerder dit soort problematiek over onze site laten rollen. Dat was bij de combine ONVZ en Trend Uitzendbureau. Even een kwootje uit aflevering 14 van de door bankenomroeper Boele Staal geïnspireerde artikelenreeks Masterplan (1).

" ... meneer Lammers. Een hoge centenneuker van zorgverzekeraar ONVZ, waar meer aandacht bestond voor het speculeren in vastgoed dan de zorg voor zieken en nooddruftigen en waar Boele commissaris speelde. Het vrouwtje van Lammers runde het exclusieve uitzendburo Trend, dat naar verluidt via haar "echtgenoot" avant la lettre al kon beschikken over allerlei medische gegevens van de jongens en meisjes die via haar uitzendburo aan de bak wilden komen".

We bedoelen maar. Brengt ons overigens tegelijkertijd bij het hoofdstuk speculeren met andermans poen à la de Vestiahut van een andere Staal, Erik (2). Wij vroegen aan een van onze diepe strotten of de ONVZ van meneer Lammers misschien naast vastgoed ook nog wat rommelde in derivaten. Wat denk je? Yes! Giga zelfs. Via hun thuisbankier, als onderdeel van beleggingsverzekeringen. Verder zou de ONVZ ook derivaten hebben gebruikt ter afdekking van hypotheken met variabele rentes. Nou, gezelliger kunnen we het niet voor u maken. Op zo'n verloren klotenzondag.

1. Zie voor de hele serie onze Followup-site.
2. Kruip voor Erik Staal op onze zoekmachine. Op 15 juni 2011, ruim voor de mainstream uit, wisten wij al te melden dat Erikje zijn ruime Vestia-bonussen gebruikte voor het laten optrekken van een fijne villa op Bonaire.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 februari 2015