De dood van Jean Charles De Menezes (001)

dinsdag 16 augustus-2005
Op 22 juli werd Jean Charles doodgeschoten door de Londense politie (of SAS?) op een metrostation. De verklaringen van de politie waren dat hij zich verdacht had gedragen, over het tourniquet gesprongen was, een dikke jas droeg en meer van dat moois.
Nu is gebleken -dankzij eigen onderzoek van de Engelse tv-zender Channel 4- dat er van de verklaringen van de politie weinig overblijft. Zijn dood blijkt een aaneenschakeling van blunders bij de politie te zijn geweest.
Hij gedroeg zich niet verdacht, kwam normaal lopend het station binnen, was niet over het tourniquet gesprongen, droeg geen dikke jas en begon hard te lopen omdat de trein net binnenreed zodat hij hem kon halen. Toen hij wilde gaan zitten in de trein werd er “politie” geroepen. Jean Charles stond op en liep naar de agenten. Eén van hen pakte hem bij zijn armen en duwde hem terug op de zitplaats, toen werd er tien keer op hem geschoten, hij werd in de schouder geraakt en zeven keer in het hoofd. De overige kogels misten hem. Zie Channel4

De dood van Jean Charles De Menezes

  • Hits: 334
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch