Antillen vice versa (001)

zondag 27 maart-2005
Het wil nog wel eens helpen als je een guppie uitgooit. Zo stuitten wij in de serie “Bandstoten met Desi” op de naam Mark Robles, die volgens het Copa-team actief zou zijn in de lijntjeshandel via Suriname en de Antillen. Mark, tegenwoordig schuilgaand achter de in 2003 geboren onderneming Robles Consulting Corsow NV op Curacao, was in verband daarmee in de jaren negentig het baasje van de luchtvaartonderneming (TCA). Toen de Antilliaanse regering onlangs een economische vergunning verleende aan een onderneming met naar wij meenden dezelfde naam informeerden we daar of die club een connectie met Robles onderhield. Geen antwoord tot nu toe. Dit keer heel begrijpelijk.
Maar wel een reactie van een goed ingevoerde lezer. Die stampte ons ernstig op de vingerkootjes, want TCA staat voor Trans Caribbean Airways en niet voor Trans Caribbean Airlines. Slordig. Schaamrood.
Neemt niet weg dat Trans Caribbean Airways NV ook een buitengewoon aardige achtergrond blijkt te hebben. De geboorte van deze maatschappij dateert van 19 februari 2002, ruim vóór de ondergang van Air Holland en DCA (Dutch Caribbean Airlines).
Het baasje van de kraakverse TCA was en is mr. Clark Jansen. En die had wijdse plannen. Hij liet op 21 januari 2003 weten dat zijn toen nog steeds in statu nascendi verkerende luchtvaartonderneming verbindingen ging verzorgen tussen de Nederlandse Antillen, Brussel en Curacao. Zowel de Britse touroperator European Aviation Air Charter als het consultancybureau Mirage Group uit Florida steunden dat initiatief. Op het oog niks mis mee.
Maar wie is mr. Clark Jansen? Awel, geen onbeschreven blad. Dus stay tuned.

Antillen vice versa

  • Hits: 333
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch