Skip to main content

Fast and furious (020)

01 januari 2014

zaterdag 11 januari-2014
Pedro Alfonso Alatorre Damy heet ie. En hij runde tot 2007 een wasstraat in Mexico. Toen werd ie naar binnen getrokken en bromde in een Mexicaanse kerker tot ie in 2013 werd overgeheveld naar de USSA. Daar kreeg ie een strafje dat gelijk stond aan zijn voorarrest in Mexico. Dat was op zijn minst opmerkelijk weinig, want als je in totaal 170 meloen dollar hebt gewitteld krijg je in de States normaliter 170 jaar. Of iets in die richting.
Nou kan hebben meegespeeld dat amigo Damy net als zijn collega's in zijn branche een flink deel van zijn wasje had uitbesteed aan de Wachoviabank. Die Amerikaanse witte reus bleek na sluitingstijd in totaal 380 miljard dollar van kleur te hebben veranderd en kreeg daarvoor een boete van 160 meloen! En de hoeders van dit enorme spaarvarken konden daarna gewoon doorgaan met ademhalen en in de jaren daarna waarschijnlijk net zo gewoon moeders verrassen met een bonusje. Het zou dus wel erg sneu zijn geweest voor Damy als ie na een Mexicaanse kerker ook nog eens met zijn stukkie zeep zijn entree had moeten maken in het Amerikaanse alternatieve cellenleven.
Btw, dat hoeft dat niet de enige reden te zijn geweest voor Damy's coulante behandeling. Per slot had hij zijn activiteiten ontplooid voor het Sinaloa-kartel en daarmee had de Amerikaanse overheid een tit-for-tat-deal gesloten: immuniteit (en wat leuk wapentuig) in ruil voor canciones over de concurrentie.
Over die deal zijn een paar dagen geleden trouwens weer nieuwe details op de stoep gestuiterd. Uit verklaringen van DEA-agenten blijkt klontjesklaar, dat zij bij persoonlijke ontmoetingen met topjongens van het Sinaloa-concern in een hotel in Monterey inderdaad sappige info kregen over concurrerende firma's. En dat die info had geresulteerd in een aantal arrestaties en aangename inbeslagnames.
Bij die gezellige samenkomsten waren ook vertegenwoordigers van het Amerikaanse OM aanwezig. Opvallende àfwezigen waren luitjes van de Mexicaanse overheid. Hoewel, zo opvallend was dat nou ook weer niet. De Mexicaanse overheid was namelijk buiten de deal gehouden. Anders wordt zo'n war on drugs wel erg ongeloofwaardig. We zullen maar niet ons hoofd of andere onderdelen breken over de vraag hoe DEA-agenten zich hier te lande gedragen met zulke volgzame koeien als Ivo en Fredje in de wei. Brrrr.
Denkt u misschien, dat we zijn uitgeluld over die Pedro Alfonso Alatorre Damy. No way, José. We hebben nog een lekker toetje. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 januari 2014
Fast and furious