Skip to main content

Stropdassenleed (011)

06 januari 2017

maandag 1 september-2014
Hij moest er even uit afgelopen weekend. Mikkel Saakashvili. Na een half jaar subversiefje met verlos in de Oekraine en een maandje konkelen in de USSA had ie het even gehad. Waar ging ie heen om lekker te relaxen? Naar een durp in Turkije, vlakbij de grens van zijn geliefde Georgië. En laat ie daar nou tegen kopstukken van de UNM opblunderen. Zijn partij, die bij de laatste verkiezingen de pottenbak inging. Toevallig? Heeft Rutte een damesfiets? Natuurlijk was die ontmoeting niet toevallig. Want je zou het niet zeggen, maar Mikkeltje vertoeft in zwaar weer. Het Georgische OM heeft hem namelijk op de nationale opsporingslijst gepleurd en is bezig om de aanwezigheid op die lijst ook van een internationaal verfje te voorzien. Dit om hem ter verantwoording te roepen voor zijn uit elkaar knuppelen van vreedzame demonstranten en een hele reeks gevalletjes van machtsmisbruik, zakkenvullen en mogelijk moord. Zo hoort het in een rechtsstaat, maar Mikkel is natuurlijk niet zomaar iemand. Daarom is bijvoorbeeld de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Carl Bildt voor hem in het krijt getreden (1). Die heeft laten weten dat ie de hele juridische procedure versus zijn Georgische gabber polletiek getint vindt en dat ze in Georgië beter naar de toekomst kunnen kijken en het verleden laten rusten.
Dat laatste geldt blijkbaar niet voor Carl zelf. Die is ondermeer hotemetoot binnen het in 2008 opgerichte Institute for Information on the Crimes of Communism. Dat eerbare instituut maakt deel uit van het Platform of European Memory and Conscience, dat op zijn beurt weer een warm plekje heeft gevonden onder de vleugels van het Institute for the Study of Totalitarian Regimes. Een soort georganiseerde look back in anger. Heel prima allemaal, maar wat Carl betreft roept het wel wat vragen op. Hij steunt namelijk met groot enthousiasme het nieuwe bewind in Kiev, dat blote bene voor een flink deel bestaat uit uiterst totalitaire neo-nazi's. Komt nog bij, dat vriend Carl bij een serieuze studie naar onwelvoeglijk gedrag van communisten zomaar op de naam van Mikkel Saakashvili en/of een stel Baltische stafleden van zijn instituut kan stuiten. Die waren namelijk ooit actief binnen de communistische jeugdbeweging en hebben daarbij mogelijk vuile handen gemaakt. Carl Bildt? Je zal zo'n vriend hebben in de top van het Vierde Rijk. Vorwärts Mikkel. Stay tuned.

(1) Zie voor de rol van Bildt bij de geheime onderhandelingen met Servië over de overdracht van Srbrenica, Zepa en Zorazda het artikeltje “Mohammad” dd. 7 augustus 2008.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
06 januari 2017
stropdassenleed