Antillen vice versa (018)

25 februari 2017
Hits: 477

dinsdag 17 september-2013
Het begon op 3 december 2012 met een mailtje uit Miami van de internationaal opererende schuifelaar Leo Nipshagen aan zijn vroegere mede-firmant Chris van Assendelft van Wijck. De eerste regels bevatten suikerzoete vragen naar Chris' persoonlijke welzijn en een filosofietje van de kouwe grond over Chris' jongste telg. Daarna kwam het mes op tafel. NEON Financial Services S.A., een door Leo op het belastingparadijselijke Maagdeneiland Tortola geparachuteerd zakenvehikel, zou een vordering van Viver BVBA/ Landheer Vastgoedmakelaars aan het adres van Chris hebben overgenomen. Die vordering hield verband met de verkoop van Van Assendelft van Wijck's villa in Schilde aan Mountain View Capital. Oftewel, het Zwitserse scharrelei van Woutje van Loon, Nipshagen's tegenwoordige poulain (1). Leo aka “de boekhouder” becijferde het totaal op 170.000 euro. Maar als Chris binnen vijf dagen en beginnetje maakte met het overhevelen van 150.000 ballen op de rekening van NEON of daaraan verwante ondernemingen bij de First Caribbean Bank op Curacao, was hij zo vriendelijk die 20.000 eurootjes te laten zitten. Als de schuldenaar over deze materie nog wilde discussiëren, dan liever niet via de telefoon. Hij was welkom in Miami. Maar die eventuële babbel zou geen invloed hebben op de gestelde termijn. Voor het geval dat Van Assendelft van Wijck niet van zins was om te betalen, stelde oom Leo een flinke serie rechtsmaatregelen in het vooruitzicht.
Dat laatste kon Van Assendelft van Wijck niet in beroering brengen. Wat hem betrof kon Nipshagen een ernstige aandoening krijgen. En dus traden begin 2013 op Curacao de aangekondige rechtsmaatregelen in werking. De zaak kwam voor de kadi. In wezen voor de tweede keer. In september 2012 had dit gehannes namelijk ook al deel uitgemaakt van een door Leo verzameld schuldenpakket dat moest dienen om zijn ouwe zakenpartner een faillissement aan te smeren. De kadi stonk er niet in en Leo moest op zoek naar een B-weg.
Maar ook nu kon hij het schudden. Niet in het minst door de repliek van Van Assendelft van Wijck's juridische vertegenwoordiger op het eiland. Leest u even gezellig mee? Gaan wij even een rondje hollen voor de gezondheid ...
Zo, zijn we weer. Is dat een briljant verweer of zijn wij in de war? Dus wat was het eindoordeel van deze kadi? Dit. Snapt zelfs een eerstejaars rechten. Leo en zijn belegen rakende harem konden met hun plas naar de dokter. En hadden nog mazzel dat de kadi afzag van een zeperd in verband met valsheid in geschrifte. Om eens wat te noemen. More shit to come. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 7 dd. 19 augustus 2013

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Aantal keren bekeken: 477
Antillen vice versa

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch