Generaal voorkomt kernoorlog

15 september 2021
Hits: 703

Als we de Washington Post bij monde van de gelauwerde emeritus-journalist Bob Woodward op zijn blauwe ogen geloven, heeft de belangrijkste militaire adviseur van toen president Trump in zijn laatste dagen, Generaal Milley, contact opgenomen met de opperbevelhebber van het Chinese leger Li (eerste telefoontje 30 oktober vorig jaar; tweede begin januari 2020) 'om een kernoorlog te voorkomen'.
Die de Donald zou willen beginnen om zijn presidentschap te continueren, in deze gedachtenkronkel. Naast zijn vermeende binnenlandse staatsgreep van januari in het Capitool.
De 'staatsgreep' op 6 januari is op zichzelf weinig solide gebleken 'for a court of law'; er ontbrak nog de link naar buitenlandse politiek waar deze vermeende poging van Trump kernwapens in te zetten voor zijn aan de macht blijven in voorziet.
Dat levert nu de Washington Post van Jeff Bezos.

Mijn mening? Een hoax.
Het wapenfeit van de carrière van Woodward was de Watergate-affaire, toen 'Deep Throat' (de onderdirecteur van de FBI) hem en zijn collega Carl Bernstein lekte dat Nixon achter de inbraak in het hoofdkwartier van de Democratische Partij zat.
De rest is geschiedenis.
Woodward liet zich dus al eerder gebruiken.
Ook dit muisje zal nog een voorspelbare staart krijgen.
De strijd om de midterms (tussentijdse verkiezingen voor het Congres volgend jaar) en de opvolging van de halfdode Biden twee jaar later is in volle gang. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 september 2021
Aantal keren bekeken: 703

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch