Eenzame wolven (003)

02 april 2017
Hits: 486

vrijdag 30 maart-2012
De babbel die Toulouse-killer Mo Merah op 22 november 2011 had met een smurf van de Franse binnenlandse vuiligheid (DCRI) en een anti-terreur expert stinkt als een ouwe haring met zweetvinnen (1).
Naar nu pas blijkt was de smurf een Maghrebbische smurfin en lijkt zij te zijn opgetreden als zijn "handler". Tijdens het beleg van zijn woning vroeg hij namelijk of hij haar aan de lijn kon krijgen. Dat kon. En tijdens het korte gesprekje dat volgde zei hij: "Ik was van plan je te bellen. Ik had een paar leuke tips. Maar eigenlijk was ik van plan je te dumpen". Daarbij sprak hij de betrokken smurfin aan met "tu" en niet met "vous" en normaliter doe je dat pas in haantjesland als je op goeie voet staan met iemand.
Volgens het weekvod "Le Canard Enchaîné" werd Mo en de hele bups aan familie en vrienden om hem heen vanaf maart 2011 zwaar afgelegd door de DCRI. Opvallend: rond voornoemde 22ste november gingen de oortjes op zowel de telefoon als het internet eruit. Om het ingewikkelder te maken meldde de dienst die de techniek voor dit soort ongein verzorgt, dat het afluisteren van Mo cs. juist in november 2011 begon en in februari dit jaar werd gestaakt, omdat er uit die gesprekken geen bonbons viel te maken. Bovendien maakte de als een flierefluiter door het leven fietsende Mo weinig gebruik van debiel en internet. Dus waarom Napoleon Sarkozy na de bloedbruiloft meteen aankondigde, dat iedereen die zich regelmatig zat op te geilen bij islamitische haatsites kon rekenen op een klop op de deur is niet helemaal duidelijk. Of juist wel. Hangt van je bril af.
Nog meer losse eindjes? Zat. Waar haalde Mo bijvoorbeeld de poen vandaan voor zijn langdurige trips? Hoe kwam een jeugdige Franse Maghrebber met een paspoort vol middenoostelijke stempels zo makkelijk Israël in en uit? Waar kwamen zijn wapens vandaan? Weet u het, weten wij het. Stay tuned.

1. Zie vorige aflevering van 28 maart 2012

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Aantal keren bekeken: 486
Eenzame wolven

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch