Air Holland en de Khashoggi-connectie (009)

woensdag 31 oktober-2007
Was een paar jaar geleden toch topnieuws. Dat de vakantiekisten van Air Holland een tijdje hadden gevlogen op een revolutionair mengsel van kerosine en cocaine. En het was helemaal retteketet toen een kadi de top Airbags Cees van Dormael en Paul Gruythuysen alsmede hun Surinaamse financiers een tijdje naar een bezinningsruimte verwees wegens witwassen. Daarna werd het stil. Justice was done. Op een hoger beroepje na. Zoals haast gebruikelijk haast geen woord in de mainstream pers over de rol van de banken bij deze witwasoperatie, waarbij notabene gebruik werd gemaakt van ordinaire sporttassen om de zwarte poen aan te voeren. Zoals wij al eerder opdiepten was een van die spaarvarkens de Italiaanse Sellabank, die via haar twee dochters in Luxemburg tot aan het strottenhoofd betrokken was bij deze operatie. En een van die dochters bleek weer een connectie te hebben met Adnan Khashoggi. Een vermaarde Saudische grootgrutter wiens naam in de jaren zeventig al prominent opdook in de Lockheed-affaire. Een happening die menig voorzitter van een Oranjevereniging de kroeg indreef.
In het daarop volgende decennium manifesteerde vriend
Adnan zich niet zo zuinigjes in de Iran/Contra-affaire. Een operatie onder supervisie van pappa Bush, waarbij in Afghanistan wapens werden uitgeruild tegen hero en in Midden-Amerika wapens tegen coca. Boerenzwengels zoals wij zouden na zulke riante tijden de met diamantjes ingelegde gouden AK47 in de wilgen hangen en gaan relaxen in Marbella. Deed Khashoggi ook, maar hij had geen rust in zijn reet. Dus net als bij Malle Babbe ging zijn naam al weer snel in het rond. Bijvoorbeeld bij een stel spectaculaire zwendelaffaires die een paar banken zes planken bezorgden. Maar altijd op de achtergrond. Net als bij het gevalletje van Cees en Paul.
Het was overigens niet de laatste drugsparty waar de ouwe kameraad van prins Bernhard zijn opwachting maakte. Adnan bleek kortelings namelijk ook een rol te spelen bij de twee vluchtjes met snorkelstuff die in 2006 en 2007 in Mexico een voortijdig en slordig einde beleefden (1). Hij deed namelijk niet zo nette zaken met de (ex-?) eigenaren van de DC 9 en de Gulfstream. Toestellen by the way die in opdracht van de firma CIA ook zo voortreffelijk hadden gefunctioneerd bij het vervoer van verdachte baarden naar allerlei rustiek gelegen researchinstituten. En naar alle waarschijnlijkheid ook toen al uppers en downers (2). Voor de zoveelste maal lijkt er dus een frivool een-tweetje te hebben plaatsgevonden tussen Khashoggi en de meisjes en jongens uit Langley. Ver van het bed van Cees en Paul? Zeker. Maar dit zijn dan ook de jongens uit de Eredivisie. Vergeleken daarmee is zelfs de huidige habitue van de Bunker een speler uit het tweede elftal van HBOK (Het Begon Op Klompen). Stay tuned.

1. Vgl. de serie "Here we go again". In beeld te krijgen met ons zoeklicht op de voorpagina.
2. Vgl. dezelfde serie.

Air Holland en de Khashoggi-connectie

  • Hits: 385
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch