De Russische familie (007)

zondag 13 maart-2005
Het kantoor van de vermaarde advocaat Fernando del Valle in Marbella is in de afgelopen dagen uitgeruimd door de Spaanse politie. Fernando en meer dan tien van zijn medewerkers plus een pluk notarissen uit andere Zuidspaanse steden worden momenteel geroosterd onder verdenking van het runnen van een gigantische wasserette. Ten behoeve van klantjes uit landen als Marokko, Frankrijk, Finland, Rusland en Oekraïne. Vaak door pikzwarte gelden in vastgoedprojecten onder te brengen.

Heel exquis is de vermelding in de Spaanse kranten dat één geval in het Del Valle-dossier extra aandacht verdient. Dat van de Russische olieonderneming Yukos. Het olievehikel van de oh zo liberale democraat Michael Khodorkovsky, die eerst door het Russische ministerie van Justitie achter het gaas werd gedeponeerd en daarna zijn onderneming zag opgedeeld door Putin’s belastingdienst. Wegens belastingontduiking en misschien nog wel meer.

En er was meer, naar nu blijkt. Honderden illegaal afgeroomde meloenen euro’s van de Russische oliegigant zouden bij Del Valle een ontmoeting hebben gehad met De Witte Reus.

Volgens de huidige beheerder van de in het westen geparkeerde Yukos-meloenen, Alex Shadrin lult het Spaanse openbaar ministerie uit zijn nek. Maar gezien het stellige karakter van de berichtgeving gokken we erop dat het waar is. Nou eens kijken of figuren als Rothschild en Kissinger het tij kunnen keren. Wij zijn er klaar voor.

Oh, helemaal vergeten, de route van de illegale Yukos-poen liep langs een nog niet nader geïdentificeerde Nederlandse onderneming. Kijk, wordt het toch nog gezellig. Stay tuned.

De Russische familie

  • Hits: 506
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch