Geert en de Mossad

donderdag 10 mei-2007
Een beetje lullig van de AIVD. Gaat die snuffelclub ontkennen dat ze Geert W. in de smiezen hielden, omdat ie wel erg vaak op de koffie ging op de Israëlische ambassade. Of op de kibbesoeb met een matzes. Tenminste, dat stond gisteren Basisbreed in De Telegrof, die door de nasleep van de lekkagezaak in het Mink Kokcomplex in staat van oorlog lijkt te zijn geraakt met de club van oom Sybrand. En we zijn dit keer geneigd het ochtendvod te geloven. Wij hebben namelijk al eerder de onverdeelde loyaliteit van die zuurkoolprak in twijfel getrokken. Als je zulke dikke mik bent met Jeruzalem, dan ben je voor je het weet ook een asset van een staatsinstelling in Tel Aviv. En de mogelijkheid dat een asset van een buitenlandse inlichtingendienst een warm plekkie heeft gevonden in de Tweede Kamer moet toch zelfs voor de AIVD voldoende reden zijn om de wekker te zetten. Ook al gaat het hier dan om een zogenaamde bevriende mogendheid. Maar bevriend of niet, wij herinneren ons nog als de dag van toen het ongemakkelijke gedreutel na de voortijdige landing van dat El Al-vliegtuig op een flat in de Bijlmer. Om nog maar te zwijgen over de AIPAC-affaire (1), de Comverse-affaire (2) en de vijf Mossadagenten die op een dak stonden te hossen tijdens de voorstelling van Osama’s Flying Circus op Manhattan. Vrienden? Sure. Maar voor het leven? Mwa.
Geert wil nu woedend weten of ie inderdaad in dit verband door mannetjes uit Leidschendam voor de eeuwigheid is vastgelegd en welke ministers daar indertijd weet van hadden. Een wilde gok: J.P. Klootviool, Piet Hein en Ome Loeks (codenamen). Zal wel een sisser worden. Zoals gebruikelijk. Hang on.

1. Zie de serie “AIPAC en de leugenfabriek” van september 2004.
2. Zie de gelijknamige serie op onze Followup-site en let dan vooral op de intrigerende link tussen Comverse en George Soros, de werkgever van prinses Mabel (in de kennissenkring van Klaas zaliger beter bekend als de Marmot). Een beetje conspiracy-liefhebber zou dus kunnen concluderen dat de Mossad ook over een asset binnen het Koninklijk Huis beschikt.

  • Hits: 277
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch