De olieman (005)

01 januari 2014
Hits: 502

woensdag 8 januari-2014
Toen Bilderfransje Timmermans op 5 januari als een moderne koning uit het oosten op Cuba arriveerde was het net gebeurd. Een roedel handhavers had op 3 januari in verschillende steden computers, debieltjes en cash in beslag genomen bij een paar polletieke dwarsliggers. Een van die bielzen werd tijdens die actie een paar uurtjes naar binnen getrokken. Het ging om José Daniel Ferrer, die in 2011 met assistentie van USAID en de CIA de Union Patriotica de Cuba (UNPACU) in het leven trapte. Een cluppie dat ooit graag die jongens van Castro en hun aanhang een flinke scheerbeurt zou willen geven en met dat doel wordt gesponsord door de FNCA (Fundacion Nacional Cubano Americana). Een lekker fris expat-vehikel in Florida, dat verantwoordelijk was voor een aantal bomaanslagen op Cubaanse hotels in 1997 en verder als doorgeefluik dient voor de twee eerder genoemde Amerikaanse woelmuisverenigingen.
Na zijn vrijlating twitterde José dat speelgoed en geschenken, die op Driekoningen door zijn UNPACUtje in drie steden zouden worden uitgedeeld aan bloedjes van kinderen, door handhavers in beslag waren genomen. Vrijwel direct daarop kwam de cheffin van de eveneens door de USSA gesponsorde “dames in het wit” met datzelfde sensationele bericht aanzeilen en kondigde acties aan voor 6 januari. Massaal mens-erger-je-nieten op een schoolpleintje of zo. De euforie werd dermate groot bij de rebellen in de dop, dat hun roeptoeter in Miami, Marti Noticias, op diezelfde derde januari onder de kop “Militairen tegen kinderlijke onschuld” het volgende de wereld inslingerde:

“De Cubaanse regering heeft op 6 januari, Driekoningen, besloten militairen in te zetten om te voorkomen dat de dames in het wit en andere leden van de oppositie speelgoed uitdelen aan kinderen in Havanna, Santiago de Cuba en Holguin”.

Dat heet voor de muziek uitlopen en geeft meteen aan hoe de vork in de propagandasteel zat. Nee, dan onze Bilderfrans. Die stond met een stel opgeschoten Cubaanse koters een balletje te trappen op een Feijenoord-clinic. Dat is pas propaganda. En de contra-revolutie? Die komt pas als Ulrich van Gobbel de jeugd heeft geleerd hoe ze een tackle moeten inzetten. Waar een klein land groot in kan zijn. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 januari 2014
Aantal keren bekeken: 502

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch