Bandstoten tegen Desi (007)

vrijdag 25 maart-2005
Uiteraard krijgen we de nodige reacties op deze serie, maar om het natuurlijk verloop niet al teveel geweld aan te doen verzamelen we die om ze aan het eind keurig achter elkaar naar buiten te brengen.
Goed, nu de vierde grote jongen uit dit historische rapport van het Copa-team, Ab Kiers.
Daar schrijft coördinator Van Winsen het volgende over:

“Johannes Albertus (Ab) Kiers, geboren 31/5/41.
Zeer belangrijk vaststaand contact van Cock Steenbergen, zeker m.b.t. de cocaïnehandel vanuit het Surinaamse. Kiers is een contact/vriendje van Marcel Zeeuw (Bouterse).
Verdere vaststaande c.q. veronderstelde contacten van Kiers zijn o.a. Kuldip Singh, Frans Schipper, Wil Weerheym-Baggerman, broers Ultee, Jos en Willem Berk, Fred van Deutekom, Fred Seitzinger en natuurlijk via via met Henk de Zeeuw en Wilfried Tjon a Loi (voor de cocaine).
Kiers heeft er financieel niet zo best voorgestaan en werd/wordt dan ook financieel gesteund door Cock Steenbergen. Kiers is medevennoot van het bedrijf K. en K. Agenturen SM-NL BV. En zou ook achter de bedrijven All Phoon (Fred van Deutekom) en Fast Ship Agencies zitten. Hij zou zelfs ook slapend vennoot zijn in het bedrijf Westkust Holland Transport BV.

Kiers ten aanzien van zijn (vermoedelijke) handel in verdovende middelen:

Kiers zou bezig zijn/is bezig met het opzetten van een coke-lijn vanuit het Surinaamse (Marcel Zeeuw). Kiers zou hiervoor zelfs in Frans-Guyana verbleven hebben in verband met de aanleg van een landingsbaan, die hij zelfs zou financieren (zogenaamd in opdracht van de Franse regering). Kiers zou vermoedelijk ook het bezit krijgen van het schip “Saramacca” voor het vervoer van cocaine.

Voor wat betreft de hashhandel zouden het vooral de volgende personen en bedrijven rond Kiers zijn die zich hiermee bezighouden:
Financier Steenbergen; Frans Schipper, chauffeur van het bedrijf Westkust Transport waar Kiers weer slapend vennoot van zou zijn;
Kuldip Singh, directeur Westkust; Willem Leeghwater, gevolmachtigde Westkust; Autobedrijf Cor Wiegel; Broers Jan en Wout Ultee, grote jongens in de hash; Willem en Jos Berk, van Bexo Export. Heel interessant die Jos Berk, want hier ligt ook een lijntje richting Tjon a Loi, dus cocaine
”.

Zo, voor vandaag gaat het prentenboek weer dicht. Reacties zijn buitengewoon welkom. En natuurlijk ... stay tuned.

Bandstoten tegen Desi

  • Hits: 714
Klik hier om uw reactie toe te voegen

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch