Augurkje (004)

25 maart 2017
Hits: 471

maandag 22 augustus-2011
Wachovia is een flinke Jonas onder de banken, maar is zoals eerder vermeld een paar jaar geleden opgeslokt door de walvis Wells Fargo. Of die walvis achteraf zo blij is met het verorberen van die malse hap is de vraag, want Wachovia bleek bad news. Zo rekenden Fedsmurfen uit dat de bank tussen 2003 en 2008 meer dan 350 miljard dollar had gewitteld voor een stel ijverige kartels aan de andere kant van de Mexicaanse grens (1) . En dan bereikte ons dit weekend ook nog het bericht dat Wachovia goeie klanten had opgescheept met onverantwoorde leningen en ander ongerief voor een totaalbedrag waarbij het vehikel van Dirruk Scheringa een basisdoosje van Playmobil leek. Kregen ze van de Feds een boete van 85 meloen voor. Een lachertje misschien, maar gevoegd bij de recente Mexicaanse zeperd geen beste p.r. stunt. Vandaar misschien dat de bank meteen een rapportje van een stel analisten de deur uitdeed, waarin ze waarschuwden voor het knappen van de goudbubbel. Kwootje:

"We hebben gezien wat voor economische schade bubbels kunnen toebrengen en we voelen ons gedwongen om mensen te waarschuwen. Er zou een substantieel risico zitten in goud wanneer de angst wegebt dat het einde van de wereld aanstaande is".

Kennelijk beschikken die analisten van Wachovia over informatie dat de ufo van Jezus aan een APK-tje toe was en dat de bijbelse wonderdokter daarom zijn terugkeer nog even heeft uitgesteld (2). Een ding is zeker die meisjes en jongens van Wachovia gaan niet naar de hemel. Gore huichelaars. Stay tuned.

(1) Zie eerdere afleveringen
(2) Zie het artikeltje Hoop van vanmorgen vroeg

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Aantal keren bekeken: 471

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch